Vezi 5 fire de răspunsuri
    • Marcel
      26 martie 2023
      5 urează frunze verzi

      Cycas revoluta – frunze ingalbenite

      In urma cu 3 săptămâni am observat acei …țepi care se au îngălbenit,in rest este ok..îl ud o data la 14 zile cu apă fiartă și răcită și la fiecare udare pulverizez frunzele și tulpina.Ghiveciul este cel in care l am cumpărat..am mici recipiente cu apa la baza ghiveciului ptr a avea umiditate mai ridicată .Ghiveciul nu se afla in apropierea unei surse de căldură (calorifer),se afla in zona cu multa lumina dar nu bătaia directă a razelor solare

      # 158246

      7 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 martie 2023

      Buna ziua. Avand in vedere informatiile oferite si imaginile atasate, este posibil ca planta sa prezinte o serie de carente nutritive. In acest caz, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale palmierilor si plantelor verzi, precum: Wuxal Ingrasamant pentru Palmieri si Plante Verzi Palmendünger, 1 litru, aplicat prin pulverizare foliara, conform recomandarilor de pe eticheta (prezente si in pagina produsului).
      De asemenea, pentru o crestere si dezvoltare optima, este important sa respectati cerintele specifice de ingrijire. Mai multe informatii se regasesc si in articolul nostru: Cycas revoluta, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 158426
      0 urează frunze verzi
    • Marcel
      30 martie 2023

      S au îngălbenit parțial unele crenguțe!Ce am înțeles de la un specialist de aici că ar fi din cauza fertilizării !Urmează să fac aceasta fertilizare mâine dar întrebarea mea este acele crenguțe își vor reveni și dacă nu ce a ar trebui să fac in cazul acestora!Va mulțumesc anticipat!

      # 158750
      0 urează frunze verzi
      • DoruCunoscător
        30 martie 2023

        Nu cred ca se poate spune exact, este posibil ca aplicarea ingrasamantului sa corecteze carenta. Parerea mea este sa fertilizati in mod regulat, cum scrie pe eticheta ingrasamantului si sa il ingrijiti adecvat (eu mai citesc articolele, atunci cand nu sunt prea sigur de ingrijire), apoi sa vedeti cum se comporta. Va doresc succes! 🌴

        # 158770
        2 urează frunze verzi
    • Marcel
      15 aprilie 2023

      La 2 crenguțe au început să se îngălbenească ..țepii,, Am fertilizat ,,udat la 14 zile..Ar trebui schimbat ghiveciul cu unul mai mare și dacă da cum se procedează!?

      # 160241
      3 urează frunze verzi
    • Marcel
      15 aprilie 2023

      Ar trebui tăiate cele 2 crenguțe care se au îngălbenit puțin s au își mai revin!?

      # 160246
      3 urează frunze verzi
    • Marcel
      17 aprilie 2023

      Frunze parțial îngălbenite…udare o data la 14 zile si pulverizare pe frunze,,lumina naturală,recipient cu apa la baza ghiveciului,fertilizare făcută de 2 ori cu fertilizator recomandat de botaniștii .ro wuxal. Care ar fi cauza și ce trebuie sa fac ptr a remedia aceasta problema!?

      # 160327
      0 urează frunze verzi
      • Emilia LCunoscător
        19 aprilie 2023

        Buna ziua. Fotografiile din urma arata o usoare stagnare a ingalbenirii, in sensul ca simptomele nu s-au mai extins, ci doar s-au accentuat intre timp. Cred ca puteti elimina ce este ingalbenit sau uscat, pentru a pastra estetica palmierului. Efectul ingrasamantului (pe care trebuie sa-l administrati pe intreaga perioada de crestere) si rezultatul ingrijirii corecte, asa cum ati mentionat mai sus, se pot observa in timp, nu imediat, cata vreme palmierul nu sufera si de alte afectiuni. Fiind un proces de durata, presupune rabdare, iar prin eliminarea portiunilor de planta afectate, puteti observa mai usor daca simptomele au disparut complet sau incep sa reapara, moment in care puteti schimba regimul de udare, ori cantitatea de lumina primita, ori alt factor de ingrijire, care poate fi raspunzator, pe langa o carenta, de ceea ce se petrece cu planta. In plus, sa tineti cont si de marimea ghiveciului, daca radacinile ies prin orificii inseamna ca este momentul sa-l transplantati (cu grija, pentru ca sunt sensibili).

        # 160610
        0 urează frunze verzi
Vezi 5 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Palmieri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi