Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Alexandru
      16 iulie 2021
      3 urează frunze verzi

      Cum scap de ciupercile din gazon

      Buna ziua, gazon montat rulouri acum doi ani, Bucuresti, fara probleme deosebite pana acum, tratat primavara si toamna cu ingrasaminte, insecticid si fungicid. Aspersoarele uda zilnic la ora 22.00. Acum am in gazon ciuperci care apar in fiecare dimineata si niste buruieni (care par ca se si inmultesc si imi acopera gazonul).
      Ma puteti ajuta cu un sfat, va rog?

      # 98703

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      16 iulie 2021

      Buna ziua. In catalogul nostru de produse nu avem o substanta care sa combata ciupercile, asadar se recomanda inlaturarea mecanica a acestora. Trebuie sa stiti ca ciupercile vor continua sa apara atata timp cat nu se elimina cauza aparitiei lor. In general, se dezvolta in gazon in locurile cu umiditate ridicata, umbrite sau unde solul este tasat. Irigarea rationala, tunderea periodica a gazonului si efectuarea lucrarilor de intretinere (greblatul agrotehnic, aeratul, scarificarea etc.) in fiecare an, previn dezvoltarea organismelor nedorite (muschi, alge, fungi etc.) si contribuie la cresterea sanatoasa si viguroasa a gazonului. Mai multe informatii detaliate despre intretinerea gazonului, puteti gasi in articolul nostru: (Gazon - lucrari de intretinere).
      Impotriva buruienilor cu frunza ingusta din gazon puteti aplica un erbicid precum Foxtrot 69 EW, 100 ml, in doza de 50 ml/10 L apa. Produsul nu este strict omologat pentru gazon, insa prezinta selectivitate fata de acesta. Erbicidul mentionat se aplica pe vreme calma (fara vant) si fara conditii de precipitatii, iar o zi dupa aplicarea erbicidului nu se uda gazonul.
      In toamna, pentru a creste rezistenta la inghet si alte conditii capricioase din sezonul rece, puteti administra un ingrasamant granular precum: Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg.

      # 98813
      0 urează frunze verzi
      • RaduZamfir
        17 iulie 2021

        De acord cu sfatul „Elei” la ciuperci in gazon, nu pot fi combatute chimic, iar toate tratamentele mecanice efectuate corect la gazon, reduc incidenta cu 50%. Singura metoda 100% eficienta si sigura este „ad labam”(culegerea cu manutza si aruncatul la gunoi, in fiecare dimineata). Dupa 5 ani, a ramas unica si singura de incredere…Dar, ca un aspect pozitiv, aparitia ciupercilor inseamna un gazon sanatos, cu un pat organic la baza solid, un gazon care in mod normal nu ar cere ingrasaminte complexe de tip NPK, ci doar cate o mana de azot/uree, mai ales inainte sau in timpul unor ploi puternice
        De acord si cu Foxtrot, dar cu un amendament: faceti un tratament test pe un colt de 10mp, inainte de a ataca toata suprafata; structura semincera a gazonului e atat de eterogena (nu stii cat Poa, Festuca sau Raigras ai in compozitie, mai ales la rulouri) si nu stii niciodata cat de tare si mai ales ce arde Foxtrotul… In plus, nu folositi niciodata la tratamente de gazon pompe/echipamente cu care s-au aplicat, anterior, alte erbicide (ex. glifosat)… niciodata nu vor fi suficient de curate/bine spalate incat sa nu creeze probleme suplimentare..

        # 98874
        1 urează frunze verzi
        • Lucian
          27 iunie 2022

          Aș mai putea adăuga că irigatul seara face ca, suprapus cu roua de dimineață, să mențină o umiditate foarte ridicată la suprafața solului toată noaptea, benefică ”ciupercăriei”. Irigați mai degrabă dimineața între 6 și 8.

          Deasemenea, irigatul zilnic nu ajută la o dezvoltare radiculară sănătoasă, de adâncime, răriți-l la 2-3 zile, totalizând 30-35l/mp/săptămână la 30 grade C.

          # 132600
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Gazon – peluze

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi