Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Mirela
      14 iunie 2021
      0 urează frunze verzi

      cum sa ajut florile „Frumoasa zilei” sa isi revina?

      Bună seara,
      Am semănat în această primăvară, pentru prima dată, semințe de flori „Frumoasa zilei”. Sunt plasate lângă un gard, o zonă unde au soare doar de dimineața până pe la ora 13-14, în rest e umbră. Au răsărit, dar de câteva zile am observat că frunzele sunt încovoiate. Aseară le-am stropit cu topsin+dithane+mospilan. Nu am observat nicio insectă sau păduche pe frunze, nu sunt pete. Precizez că în grădină sunt multe furnici de care încerc să scap și nu reușesc. Poate puteți să mă ajutați și în acest sens. Vă mulțumesc.

      # 92064

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 iunie 2021

      Buna ziua, frunzele deformate, ”incovoiate” sunt simptome caracteristice atacului afidelor. In mod normal, impotriva acestor daunatori se efectueaza tratamente cu insecticide specifice, precum: Antario, 100 g, insa, este important de mentionat ca frunzele deja afectate nu isi vor mai reveni, chiar daca ati efectuat tratamente. In ceea ce priveste furnicile, in general acestea nu ataca plantele, iar prezenta lor este asociata adesea cu dejectiile dulci, lasate de anumiti daunatori pe frunze (de exemplu, afide), ce contin si zaharuri in compozitie. Avand in vedere ca ati aplicat deja un insecticid (Mospilan), pentru a stimula cresterea sanatoasa si regenerarea in urma atacului suferit, se recomanda administrarea periodica, prin udare, a unui ingrasamant organic, pe baza de microorganisme benefice: Yokosan, 100 ml.
      In plus, pentru monitorizarea si capturarea unor potentiali daunatori, se recomanda folosirea unei capcane adezive precum Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier. Insectele daunatoare sunt atrase de culoarea hartiei si raman lipite de adezivul capcanei.

      # 92179
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ingrijire-plante-ornamentale-de-exterior
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Plante Ornamentale de Exterior

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi