Cu ce produs sa tratez caisul atacat de monilioza?

Vezi 4 fire de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
 • 5 Răspunsuri
  • #10021 Răspunde
   Bica Aurelia

   Buna ziua,
   am un cais care astazi am vazut ca are monilioza sau cel putin asa am vazut pe internet. Marturisesc ca m-am mutat de curand la sat deoarece am iesit la pensie, si nu ma procep de loc la ingrijirea pomilor, dar vreau sa invat. I-am taiat crengile bolnave. Va rog sa-mi spuneti cu ce sa il stropesc. Are deja fructele formate. Va multumesc anticipat.
   O zi buna sa aveti.

  • #10125 Răspunde
   Tom Botanistul

   Taierea si arderea ramurilor afectate este o operatiune corecta. De asemenea, pentru combaterea moniliozei este indicat sa se efectueze tratamente inca din stadiul de inflorit (in acest stadiu se instaleaza boala).
   Acum, se pot aplica fungicide cum ar fi Score (Score 250 EC, 2 ml ), Signum (Signum, 50 g) sau Folicur Solo (Folicur Solo 250 EW, 100 ml).

  • #10354 Răspunde
   Leuca Florin

   Buna ziua am stropit caisii acum 5 zile cu Bravo, Decis si Score la cat timp pot aplica Topsin. Am cateva ramuri ce par a fi afectate de ger, mi-e frica sa nu fie monilioza. Pana acum am facut toate stropirile ok si frunzele celelalte sunt verde deschis.
   Va multumesc.

  • #10391 Răspunde
   Tom Botanistul

   Va multumim pentru solicitare si ne cerem scuze pentru raspunsul intarziat.
   Aplicarea fungidului in acest caz depinde de climat. De exemplu, daca vremea este ploioasa si umeda, la un interval de 7-10 zile se poate aplica si Topsin (Topsin 70 WDG, 10 g). Eventual, acesta poate fi combinat cu Dithane (Dithane M 45, 20 g ) si aplicate impreuna.
   Daca ramurile sunt brunificate, exista sanse destul de mari sa fie prezenta monilioza, care a iernat pe ramurile respective. Monitorizati simptomele si la primele semne de extindere, se vor inlatura si se vor arde.

  • #10678 Răspunde
   Cornelia Crisan

   Buna ziua,
   Imi puteti spune daca se poate folosi Topsin 70 WDG pentru moniliozei la cais? Am aplicat deja un tratament tot cu Topsin in faza de scuturare a petalelor. Multumesc anticipat pentru ajutor.

Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">