Cu ce produs sa tratez caisul atacat de monilioza?

Acest subiect conține 5 răspunsuri are 1 voce și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 11 aprilie 2017 la 1:18 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 5 Răspunsuri
 • #10021 Răspuns
  Bica Aurelia

  Buna ziua,
  am un cais care astazi am vazut ca are monilioza sau cel putin asa am vazut pe internet. Marturisesc ca m-am mutat de curand la sat deoarece am iesit la pensie, si nu ma procep de loc la ingrijirea pomilor, dar vreau sa invat. I-am taiat crengile bolnave. Va rog sa-mi spuneti cu ce sa il stropesc. Are deja fructele formate. Va multumesc anticipat.
  O zi buna sa aveti.

 • #10125 Răspuns
  Tom Botanistul

  Taierea si arderea ramurilor afectate este o operatiune corecta. De asemenea, pentru combaterea moniliozei este indicat sa se efectueze tratamente inca din stadiul de inflorit (in acest stadiu se instaleaza boala).
  Acum, se pot aplica fungicide cum ar fi Score (http://www.botanistii.ro/syngenta-score-250-ec.html), Signum (http://www.botanistii.ro/basf-fungicid-signum-50-g.html) sau Folicur Solo (http://www.botanistii.ro/bayer-folicur-solo-250-ew.html).

 • #10354 Răspuns
  Leuca Florin

  Buna ziua am stropit caisii acum 5 zile cu Bravo, Decis si Score la cat timp pot aplica Topsin. Am cateva ramuri ce par a fi afectate de ger, mi-e frica sa nu fie monilioza. Pana acum am facut toate stropirile ok si frunzele celelalte sunt verde deschis.
  Va multumesc.

 • #10391 Răspuns
  Tom Botanistul

  Va multumim pentru solicitare si ne cerem scuze pentru raspunsul intarziat.
  Aplicarea fungidului in acest caz depinde de climat. De exemplu, daca vremea este ploioasa si umeda, la un interval de 7-10 zile se poate aplica si Topsin (http://www.botanistii.ro/nippon-topsin-70-wdg.html). Eventual, acesta poate fi combinat cu Dithane (http://www.botanistii.ro/dowagro-dithane-m-45.html) si aplicate impreuna.
  Daca ramurile sunt brunificate, exista sanse destul de mari sa fie prezenta monilioza, care a iernat pe ramurile respective. Monitorizati simptomele si la primele semne de extindere, se vor inlatura si se vor arde.

 • #10678 Răspuns
  Cornelia Crisan

  Buna ziua,
  Imi puteti spune daca se poate folosi Topsin 70 WDG pentru moniliozei la cais? Am aplicat deja un tratament tot cu Topsin in faza de scuturare a petalelor. Multumesc anticipat pentru ajutor.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">