Crapaturi pe tulpina castravetilor

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 12 octombrie 2016 la 11:34 am.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #7606 Răspuns
  Radu ionut

  Buna ziua. Am cultivate 2500 fire castraveti in solar si de vreo 2 saptamani intampin ceva probleme. Tulpina s-a crapat, imi apare putregai in zona iar unele portiuni din planta se ingalbenesc si la randul lor si castraveciorii. Ce as putea face in situatia asta? Multumesc

 • #7614 Răspuns
  Tom Botanistul

  In functie de simptomele aparute, se pot oferi mai multe variante. Prima este un agent patogen, Fusarium oxysporum. Aceasta poate duce la ingalbenirea frunzelor inaintea brunificarii, iar tulpinile sa crape longitudinal. A doua varianta este Verticilioza, care duce la ingalbenirea frunzelor, nervurile raman verzi, iar fructele raman mici si se brunifica. In ambele cazuri, vasele din interiorul tulpinii se brunifica.
  Pentru a elimina aceste doua optiuni, va trebui sa taiati una din plantele cu simptomele cele mai vizibile aproape de radacina, pentru a observa daca sunt brunficate in interior.
  Celelalte optiuni au legatura cu plantarea. Pentru culturile in galeata, o fertilizare corespunzatoare este mai mult decat necesara. In lipsa, pot aparea dezechilibre de nutritie. De exemplu, potasiul duce la colorarea in galben a marginilor frunzelor si fructe mici, borul poate provoca craparea tulpinilor.
  Ce tratamente ati aplicat pana acum? Ca ingrasaminte au fost administrate si in ce doze?


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">