Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Petru
   13 august 2023
   1 urează frunze verzi

   Castraveti, frunze ingalbenite, acoperite de mucegai

   Îmi puteți spune vă rog cu ce boală mă confrunt? Și cu ce se tratează? Planta efectiv ajunge sa piardă frunzele și arata precum cea din poza, vârfurile se întâlnesc la plantă, chiar și frunzele mici ajung sa se îngălbenească. Pe frunze apar mici pete ca de mucegai față/dos. Nu au fost stropite cu nimic.

   #181223

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   14 august 2023

   Buna ziua. Simptomele sunt similare cu cele provocate de fainare, iar petele brune de pe frunze par a fi provocate de o patare (cel mai probabil de natura bacteriana). In acest caz, se recomanda indepartarea frunzelor afectate (acestea nu se vor lasa pe sol) si efectuarea unui prim tratament cu un fungicid precum: Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa, iar la 7 zile de la acesta, puteti alterna cu fungicidul Topas 100 EC, 3 ml, in doza de 5 ml/10 L apa. Tratamentele se aplica prin pulverizare foliara, dimineata devreme, atunci cand temperaturile nu sunt foarte ridicate.
   Este indicat sa respectati timpul de pauza intre ultimul tratament si momentul recoltarii fructelor mentionat pe eticheta produselor.
   Concomitent, pentru a stimula cresterea si revitalizarea plantelor, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant precum: AMN Powerfertiliser, 500 ml, aplicat prin udare la radacina, conform recomandarilor de pe eticheta.
   Pe viitor, pentru controlul bolilor si daunatorilor, puteti avea in vedere efectuarea tratamentelor preventive din vegetatie, in functie de fenofaza: Castraveti - Program de tratamente.

   #181365
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

castraveti-cultivare-ingrijire
Legume
Castraveti

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi