• Acest subiect are 10 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 18 martie 2020 la 08:47 de Raluca Purnichescu.
Vezi 10 fire de răspunsuri
    • Iulian
      15 mai 2019
      0 urează frunze verzi

      citrice cu frunze uscate

      După cum se observă îi cad frunzele, apar acele frunze ruginite au fost expuse în pozele anterioare (grupul acela de 4 frunze ) este udat 1 data pe saptamana, fertilizat cu un citrus Agro un capac la 2 litri apa plată la temp.camerei ,acei 2 litri îi folosesc la 4 ghivece dimensiuni egale și cantități egale de apa, schimbat pămînt pt citrice nu are orificiile ghiveciului infundate idem si pt.cele 2 postari anterioare !! Mai am un lamai la fel altoit cu 8 fructe mari dar manate în interior sunt negre !! aceștia au fost achiziționați de la Dedeman acum 3 saptamani. Celelalte postari au fost inaintate acum 2 săptămâni ! Daca se poate un raspuns la cele 3 postari mi-e frică să nu-i pierd ! Vă multumesc !

      # 65694

      10 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      15 mai 2019

      Buna ziua, ne cerem scuze pentru raspunsul intarziat, va rugam sa ne precizati la ce interval de la transplantare ati inceput fertilizarea si daca toate citricele din postari au fost achizitionate acum 3 saptamani si, de asemenea, foarte important, cand au debutat simptomele (daca le-ati achizitionat asa sau dupa efectuarea transplantarii si aplicarea tratamentelor/fertilizarii). Multumim

      # 65696
      0 urează frunze verzi
    • Iulian
      15 mai 2019

      Multumesc pt intelegere !! asa au fost cumparati cei altoiti!! ca tratamente numai fertilizari cum am mentionat , iar cei nealtoiti tratati doar cu Funguran

      # 65697
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      15 mai 2019

      Multumim pentru detaliile furnizate in toate postarile dumneavostra.
      Un aspect foarte important, de care trebuie sa tineti cont este acela ca, fertilizarile se incep abia dupa ce a trecut o luna de la transplantare si planta s-a acomodat in noul vas si substrat (nu in aceeasi zi cum ati specificat dumneavoastra ca ati facut).
      De asemenea, frunzele odata afectate, nu isi mai revin (nici in urma tratamentelor, nici in urma fertilizarilor).
      Ati precizat ca pe unele le-ati achizitionat acum 3 saptamani, iar mai sus ati mentionat ca in acel stadiu au fost cumparati. Avand in vedere, ca ati aplicat tratamente pentru a elimina posibilitatea unei boli si incercati sa asigurati conditiile optime de ingrijire (apa, temperatura etc.) trebuie sa luati in calcul ca, simptomele prezente se pot datora si stresului suferit.
      Este indicat sa asteptati o perioada, sa ii urmariti evolutia si sa reveniti cu noi detalii (daca simptomele debuteaza din nou pe alte frunze).

      # 65698
      0 urează frunze verzi
    • Iulian
      24 iunie 2019

      In poza 1 exact acum o luna , pozele 2 si 3 astazi , acest portocal are ceva frunze noi dar si astea par ruginite !!!! unde gresesc ? udat la fel 0 data la 7 zile fertilizat la fiecare udare …numai stiu ce sa fac ?

      # 65699
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      24 iunie 2019

      Buna ziua, in primul rand trebuie sa aveti grija la udare, nu udati fix la 7 zile, ci cand este nevoie. Mai exact, lasati substratul sa se usuce usor intre doua udari (primii 3-5 cm).
      Trebuie sa stiti ca, se intampla adesea ca mutarea acestuia sa produca un anumit stres (mai ales cand sunt achizitionate din magazin), iar in momentul in care sunt aduse acasa, incep sa se vada simptomele, desi poate in momentul achizitionarii plantele arata foarte bine.
      Ceea ce puteti face este sa eliminati partile uscate, eventual mai ajustati prin taieri coroana. Verificati si radacina, sa observati daca a putrezit sau daca arata bine.
      Puteti aplica, pentru a stimula inradacinarea Razormin (Razormin, 250 ml), prin udare la radacina, se dizolva 30 ml/10 l apa. Se pot efectua 2-3 tratamente la interval de 10-14 zile.
      In momentul in care vor creste frunze noi (si vor fi suficient de mari) se poate aplica prin pulverizare Amn Optifer ( AMN Optiferrum, 500 ml ), se dizolva 3-10 ml/1 l apa.

      # 65703
      0 urează frunze verzi
    • Iulian
      19 februarie 2020

      1 ce a mai ramas din vechiul lamai a apărut această ramură dar de 2 săptămâni frunzele se curbeaza poza2 Actualul lamai încă in picioare frunze crete deschise la culoare celeilalte poze aceiași mandarini/lamai cu frunze ruginite deci….udati conform specificațiilor dvs. tratamente topsin funguran… de fertilizare Nutri Leaf prin pulverizare la 2 saptamani si ingrasamant de la Agro 1 capac 2 litri apa , temp camera 18-20 grade, folosesc apa robinet lăsată 24 ore intr-un vas deja portocalul din pozele de acum 9 luni nu mai este..dacă considerati ca mai sunt ceva detalii pentru a fi informat va rog sa mi le spune-ti Cu stimă

      # 65704
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      19 februarie 2020

      Buna ziua, in perioada rece majoritatea plantelor (printre care si citricele) intra intr-o perioada de repaus. De aceea se recomanda ca temperaturile din incaperea in care sunt amplasate sa fie mai scazute, intre 10-15 °C. De asemenea, in perioada rece se recomanda sa nu se mai aplice ingrasamant, fertilizarea putand fi reluata la reintrarea in vegetatie (mijlocul lunii martie).
      Pentru moment, este indicat sa opriti ferilizarea timp de 1-2 luni, pentru ca planta sa consume elementele nutritive deja existente in substrat. Este recomandat ca in acest interval, planta sa fie amplasata intr-un loc mai racoros, fara expunere directa la razele de soare. Udarea se va face regulat si moderat, astfel incat substratul sa se usuce intre doua udari.
      Mai multe informatii despre ingrijirea pe timpul iernii a citricilor gasiti in articolul urmator – Citrici, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 65709
      0 urează frunze verzi
    • Raluca Purnichescu
      17 martie 2020

      Buna ziua,
      Am primit in aceasta iarna lamaiul din pozele trimise. Am citit cam tot ce se putea despre lamai, am inteles ca primele vreo 20 de frunze (din partea de jos) le-a pierdut din cauza stresului (transport, aclimatizare…). Este pozitionat catre lumina (nu soare direct), nu sta in curent, temperatura este de aprox 20 grade, nu sta pe podea, este udat atunci cand solul se usuca (3-4 cm). Are drenaj in ghiveci… Ma ingrijoreaza faptul ca frunzele arata … ca in poza, nu am vazut urme de daunatori (m-am uitat cu o lupa buna…) si continua sa arunce frunze… si toate care au mai ramas nu sunt lucioase si prezinta acea decolorare care se vede din poze. Nu I-am administrat niciun ingrasamant pana acum…
      Mentionez ca este achizitionat de la o cunostinta, mare iubitoare de citrice si care nu a stiut ce sa-mi spuna dupa ce i-am trimis pozele… lamaiul si portocalul ei, care au in jur de 20 de ani, nu au patit asa ceva…
      Va multumesc anticipat pentru raspuns!

      # 65710
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      17 martie 2020

      Buna ziua, din pozele atasate, simptomele pe care le prezinta planta sunt cele specifice ale unui atac de acarieni (paianjenii plantelor). Acestia sunt daunatori de dimensiuni foarte mici, care nu pot fi observati cu ochiul liber. Combaterea lor este indicat sa se efectueze cu acaricide specifice, de exemplu Vertimec (Vertimec 1.8 EC, 10 ml), 10 ml/10 l apa. Daca veti aplica tratamentul, nu este indicat sa utilizati fructele. Nefiind omologat pentru citrice, nu se poate preciza un timp de pauza de la efectuarea acestuia si pana la consum (mentionat pe eticheta doar in cadrul culturilor omologate). Mai multe informatii despre acesti daunatori puteti gasi in articolul de pe blogul nostru: Acarienii la plantele ornamentale - identificare si combatere. De asemenea, este recomandat ca pentru o dezvoltare sanatoasa a citricilor sa aplicati un ingrasamant special in perioada de vegetatie (Ingrasamant citrice Hauert, 500 ml).

      # 65714
      0 urează frunze verzi
    • Raluca Purnichescu
      18 martie 2020

      Va multumesc pentru raspunsul prompt si pentru solutia propusa. Am comandat pe site-ul dvs cele 2 produse, le voi folosi conform cu indicatiile de pe produs si… sper sa va trimit cat de curând poze cu lamaiul insanatosit!

      # 65715
      0 urează frunze verzi
Vezi 10 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi