Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Iulia Anghel
      6 noiembrie 2018
      1 urează frunze verzi

      citrice cu formatiuni pe frunze

      Pe citricele mele (sunt in ghiveci) au aparut niste formatiuni ciudate, un fel de panze albe pe frunze si sub ele. Nu am observat vrei insecta anume iseind de acolo sau misunand prin plante. Aveti idee ce sunt, daca sunt daunatoare si daca da cum scap de ele?

      # 65653

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      6 noiembrie 2018

      Acele formatiuni pe care le-ati sesizat si sunt prezente si in poza par a fi cauzate de larvele unor daunatori. Daca se poate, verificati cu grija, daca se gasesc sub acel invelis. Referitor la intrebarea dumneavoastra, daca acestea sunt intr-adevar larve, afecteaza planta deoarece stau sub aceea ”panza” si pot continua sa se hranesca.
      Poza nu este foarte clara, dar pare prezent si un atac de acarieni.
      Acele formatiuni se pot indeparta manual, apoi se pot aplica tratamente cu Sanmite (Sanmite 10 SC, 10 ml), 10 ml/ 10 l apa sau Actara (Actara 25 WG, 1.5 g), 1,5 g/7,5 l apa. Tratamentele se alterneaza. Primul se efectueaza cu Sanmite si dupa 7-10 zile se aplica Actara. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta.

      # 65655
      0 urează frunze verzi
    • Iulia Anghel
      8 noiembrie 2018

      Va multumesc pentru raspuns! Adaug o filmare cu deschiderea unei asemenea panze – intradevar este ceea ce pare a fi o insecta dedesubt. Tratamentul recomandat ramane acelasi? Plantele mele au o problema cronica generala cu cosenilele pentru care am aplicat mospilan, daca puteti sa imi recomandati un plan de tratament pentru acesti daunatori ar fi grozav pentru ca tot revin. Probabil o parte a problemei esti si ca vara le scot afara pe balcon (este deschis), majoritatea.

      Upload Errors:
      1. 1D821F24-B914-4B55-A531-948F35014AC2.MOV: Regret, acest tip de fișier nu este permis din motive de securitate.
      # 65656
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      8 noiembrie 2018

      Din pacate pe forum nu pot fi incarcate filmari.
      Pentru combaterea paduchilor lanosi (cosenile) se pot aplica tratamente cu Actara (Actara 25 WG, 1.5 g), 1,5 g/7,5 l apa sau Mospilan (Mospilan 20 SG, 1.5 g), 1,5 g in 6 l apa. Tratamentele se alterneaza. Primul se efectueaza cu Actara si dupa 7-10 zile se aplica Mospilan.
      Este important sa alternati substantele pentru a preveni fenomenul de rezistenta si sa efectuati minim 3 tratamente, pentru o combatere cat mai eficienta (ati specificat ca ati aplicat Mospilan, probabil o singura data).
      In poza pare prezent si un atac de acarieni, verificati frunzele (atat pe partea superioara cat si pe partea inferioara) daca este cumva prezenta o panza fina de paianjen.
      Sanmite (Sanmite 10 SC, 10 ml) este un insecto- acaricid recomandat pentru combaterea acestora, il puteti aplica daca observati prezenta lor (este greu de spus exact din poza).
      Daca acestia nu sunt prezenti, pentru paduchii lanosi se pot efectua tratamente cu insecticidele recomandate mai sus (Actara, Mospilan).

      # 65657
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi