• Acest subiect are 2 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 14 mai 2021 la 11:01 de Nelu.
Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Nelu
      11 mai 2021
      0 urează frunze verzi

      Ciresi care au inmugurit si apoi se usuca

      Buna ziua. Am un teren la Branesti Ilfov. Sol argila prafoasa. Toamna trecuta am luat mai multi puieti de 2 ani de la pepiniera, frumosi. La ciresi, in primavara a dat mugurul , la unul, a inmugurit si a inceput sa se usuce, la al doilea (Katalin) aveti poza cum a inmugurit dar a inceput sa se usuce si el, iar la Early Lory, incepuse sa infrunzeasca, dar dupa dezvelire la baza, intr-o saptamana a inceput sa se usuce. Pomi sunt sapati in jurul lor, am fost Vineri pe 30 aprilie si am indepartat musuroiul de pamant pana sub portaltoi, iar azi pomii erau ca in poze, ciresul Early pe 30 aprilie era OK. Intr-o saptamana dupa ce am dezvelit de pamat la baza pomului , pamantul era uscat si ciresul a inceput sa se usuce. Am udat pomi la aproximativ o saptamana, nu mult. De mentionat ca mai am un cires Stela, de 4 ani, luat de la Auchan, care anul acesta este plin de cirese, pana acum. Si visinul la fel. Tratamente (am mai scris si la Piersic Redheavan) :
      toamna trecuta Champ 77 30g/10l, apoi Ovipron Top 250ml/10l.
      Inceput de martie -Ovipron Top 250ml/10l, iar la sfarsit martie un amestec de {Champ77 30g+Dithane 45 (25g) +Karate Zeon2mm) la 10l, asa am stropit si pomi vechi si cei noi. Va rog sa ma ajutati, puietii au fost OK, alti pomi plantati toamna trecuta sunt OK. Multumesc mult de ajutor.

      # 87666

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      11 mai 2021

      Buna ziua, in primul rand, trebuie sa stiti ca la cires plantarea se efectueaza astfel incat punctul de altoire sa ramana cu 3 cm deasupra solului (fara a se acoperi cu pamant), iar terenul din jurul pomilor trebuie sa fie bine curatat de buruieni si vegetatie, deoarece acestea pot concura cu pomii pentru apa si nutrienti. Totodata, este important sa le asigurati o fertilizare corespunzatoare si o udare optima, folosind cantitati suficiente de apa, pentru a satura radacinile. Mai multe informatii despre plantarea si ingrijirea ciresilor sunt detaliate in articolul nostru: Cires, informatii despre plantare si lucrarile de ingrijire. Momentan, pentru a stimula activarea proceselor de absorbtie din sol si regenerarea pomilor, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant granular precum AMN Natural Activ-Bio, 1.5 kg, dupa o buna curatare si afanare a solului. Ulterior, pentru sprijinirea sanatatii pomilor si rezistenta la stres, puteti administra regulat, prin udare, un ingrasamant precum AMN BonaVita, 500 ml.
      De asemenea, privind tratamentele aplicate, trebuie mentionat faptul ca nu se recomanda aplicarea fungicidelor cuprice in amestec cu alte produse fitosanitare, de aceea este indicat ca pe viitor sa respectati instructiunile producatorului si eventual, sa efectuati un test de compatibilitate inaintea aplicarii mai multor substante in amestec.

      # 87885
      1 urează frunze verzi
      • Nelu
        14 mai 2021

        Multumesc pentru raspuns si sfaturi.

        Cu plantarea, am respectat tot ce ati spus. Cred ca problema este solul argilos, cum am indepartat musuroiul de pamant pana sub altoi, datorita caldurii/soare mult pamantul era crapat, banuiesc ca si amestecul Champp77+Dithane a inluentat cu ceva , weekendul trecut am udat putin si am mulcit terenul in jurul pomului. O sa comand ce ati spus, dar sa va transmit si pozele de la piersic Redhaven cum ati spus , dupa ce ajung la teren. Eventual din postarile de pe forum, cand ajung prima oara la teren , o sa incerc si Almagerol 100ml/10l de apa, mai am ceva de anul trecut. Multumesc mult si o zi buna!

        # 88232
        2 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Cires

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi