Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Laura
      28 aprilie 2023
      4 urează frunze verzi

      Cires Japonez mic și Artar Japonez mic – Sfaturi transplantare

      Bună dimineața! Am achiziționat săptămâna aceasta un arțar japonez și un cireș japonez pitic și bucuroasă de prețul bun numai după ce le-am achizițonat mi-am dat seama exact cât sunt de micuțe…Cireșul japonez mă gândeam să-l plantez la țară în grădina iar arțarul voiam să-l țin pe balcon în ghiveci.
      Ținând cont că sunt ambele plante destul de micuțe iar la țară nu ajungem decât la 2-3 săptămâni ar trebui să le transplantez pe ambele în ghivece puțin mai mari și să le țin pe balcon până mai cresc ca să le ud corespunzător de 1-2 ori pe săptămână si cireșul eventual plantat peste 1 an în pământ?
      1. Ar trebui să le pun și AMN Bonavita pt a nu suferi?
      2. Cât de des ar trebui udați în acest stadiu și cât de des fertilizați?
      3. Ar trebui stropiti și cu Mospilan preventiv înainte de a-i pune alături de celelalte plante pe balcon?
      Mulțumesc mult din suflet pt un răspuns rapid pentru că astăzi după-masă chiar plecăm la țară! O zi frumoasă vă doresc mult!

      # 162039

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Laura
      28 aprilie 2023

      Bună dimineața! Am achizițonat un Bujor mare și un trandafir mare pt grădina de la țară și voiam să vă întreb dacă la transplantare sau după aceea ar trebui să le pun AMN BonaVita, 500 ml sau AMN Optiferrum, 500 ml deja achiziționate de la voi pt o magnolie cu probleme, mai am și Atonik în casă sau trebuie neaparat altceva care să ajute înrădăcinarea plantelor?
      Mulțumesc din suflet pentru răspunsul vostru cât mai rapid ținând cont că vom pleca la țară astăzi după-masă!!! O zi frumoasă vă doresc!!!

      # 162041
      1 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      28 aprilie 2023

      Buna ziua, in ceea ce priveste transplantarea, este recomandata aplicarea ingrasamantului AMN BonaVita, 500 ml, intrucat acesta are rolul de a sprijini dezvoltarea radacinilor si de a facilita depasirea perioadei de stres. Conform recomandarilor producatorului, la 1 L de apa se adauga 2-6 ml de solutie concentrata, iar volumul de apa cu ingrasamant utilizat la o aplicare este egal cu volumul de apa utilizata la o udare normala. Ulterior, intrucat plantarea acestora in gradina este recomandat sa se efectueze in perioada de repaus vegetativ – Plantarea arborilor si arbustilor ornamentali – in cazul plantelor pe care doriti sa le plantati acolo, pe parcursul acestei perioade de vegetatie, ca si ingrasamant, puteti avea in vedere administrarea regulata a produsului AMN BonaVita, 500 ml, conform intervalului de pe eticheta. Daca nu ati sesizat prezenta daunatorilor, nu este necesara efectuarea tratamentelor cu Mospilan 20 SG, 3 g.
      In ceea ce priveste udarea, nu se poate preciza un interval exact intre udari, sau un anumit volum de apa, intrucat acesta este influentat de numerosi factori (tipul substratului, talia plantelor, temperatura din incinta etc.) insa, orientativ, este indicat sa utilizati un volum suficient de apa la o udare (astfel incat toate portiunile sistemului radicular sa fie alimentate cu apa), evitand totodata stagnarea acesteia in tavita si sa il lasati substratul sa se usuce usor intre doua udari.

      # 162099
      1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

cires-japonez-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Cires japonez

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi