Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Cristina Stroe
      12 august 2022
      0 urează frunze verzi

      Cires – frunze rasucite si usor ingalbenite

      Sunt in zona București Ilfov. Am un cires care are aproximativ 4 ani. A mers binișor pana acum, pana anul acesta. A inflorit, a legat fructe dar au căzut toate chiar când s-au parguit.

      De atunci arata ca in imagini.

      Am stropit cu zeama bordeleza si ulei horticol inainte de vegetație, am stropit cu îngrășământ foliar de doua ori, am stropit de monilioza si de alte bacterii cu score si champ, de afide in primăvara. Ceilalti pomi si-au revenit si arata bine, cireșul insa a ramas asa si nu a mai avut nici o creștere nouă.
      Il ud o data pe săptămână cu aprox 60 litri de apa prin picurare, împreună cu ceilalti pomi (12 pomi sâmburosi si semintosi).
      In rest are exact aceleași condiții ca și ceilalți pomi din curte.

      Ce ma sfătuiți sa fac ca să nu il pierd?

      # 137805

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      16 august 2022

      Buna ziua. Din imaginile atasate, ciresul arata bine, per ansamblu si nu pare sa prezinte simptome de afectiune sau atac de daunatori. Usoara depreciere a frunzelor a fost determinata, cel mai probabil, de un stres abiotic: caldura excesiva, expunerea indelungata la radiatiile solare puternice, vant uscat, posibil carente nutritive etc.
      In acest caz, pentru a creste rezistenta pomilor fructiferi la diferite conditii de stres si pentru a le asigura o nutritie corespunzatoare, se recomanda administrarea unui ingrasamant precum Pinophytal Mix, 1 litru, prin udare la radacina, conform recomandarilor de pe eticheta.
      Incepand din toamna (septembrie-octombrie), pentru a spori rezistenta la seceta si inghet, precum si pentru a imbunatati echilibrul hidric al pomilor fructiferi, este indicata administrarea unui ingrasamant cu un continut ridicat de potasiu: Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg. Acesta se administreaza prin imprastiere in jurul plantelor, urmat de incorporare usoara si udare, conform recomandarilor de pe eticheta. Un plan de fertilizare orientativ pentru pomii fructiferi este prezentat si pe blogul nostru: Plan fertilizare pomi fructiferi.
      In plus, in imagini se observa si prezenta unor pietre la baza ciresului. Astfel, este indicat sa indepartati pietrisul respectiv intrucat acesta pastreaza umiditatea ridicata si nu permite circulatia aerului in sol (ciresul fiind sensibil la stagnarea apei la nivelul radacinii). De asemenea, este important sa afanati usor solul de la baza si sa pastrati o portiune de teren fara vegetatie in jurul ciresului. Mai multe informatii despre cerintele de mediu si de ingrijire specifice acestor specii se regasesc in articolul nostru: Cires, informatii despre plantare si lucrarile de ingrijire.

      # 137899
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Cires

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi