Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Valentin
      20 mai 2021
      3 urează frunze verzi

      Ce tratament trebuie sa aplic pentru chiparos albastru ?Cum trebuie îngrijit?

      Am plantat in data de 3 mai 60 de buc .de chiparos albastru de 80_100cm.Am cumpărat marfa de la bricodepot, fiind la ghiveci cu un pământ galben , lutos .
      Eu locuiesc în Prahova, terenul fiind unul lutos , care reține apa și se cam întărește după udare,
      Am plantat fara sa fac drenaj cu piatra la fundul gropii sau sa aplic tratament de înrădăcinare sau fertilizare .Câteva exemplare par sa se pălească.

      # 88951

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 mai 2021

      Buna ziua, daca ati plantat arbustii recent, atunci simptomele pe care le prezinta sunt cauzate de stresul suferit in urma acestei operatiuni. In acest caz, este indicat sa administrati un ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii solului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantelor la factorii de stres, precum AMN BonaVita, 500 ml. Poate fi administrat prin udare, in doza de 50 ml/10 litri de apa. Se poate aplica regulat, la interval de 10-14 zile.
      Totodata, este indicata administrarea unui ingrasamant special pentru conifere, precum Evergreen Fluid, 350 ml. Acesta sprijina rezistenta plantelor la boli, mareste densitatea foliajului si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii acelor frunzisului. Se aplica prin pulverizare foliara, in doza de 25 ml/10 L apa. Se pot efectua 3-4 tratamente, pe parcursul perioadei de vegetatie.
      Pentru mai multe informatii despre ingrijirea chiparosilor, puteti accesa articolul nostru (Chamaecyparis, informatii si sfaturi de ingrijire).

      # 88975
      0 urează frunze verzi
    • Valentin
      21 mai 2021

      Mulțumesc pentru răspunsul prompt.
      As vrea sa mă lămuresc în legătură cu solul , respectiv faptul că este cam tare și în anumite zone reține apa .Nu este reavăn așa cum am citit că ar fi trebuit la chiparosul albastru .Ar fi trebuit să realizez. Un drenaj pentru plantarea chiparoșilor prin punerea la fundul gropii de plantare de piatră și nisip sau nu trebuia obligatoriu .
      Și deasemenea sa înțeleg că trebuie să elimin iarba atât de la baza acestora cât și între și în spatele acestora ?

      # 88997
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        21 mai 2021

        In acest caz, daca doriti, pe langa administrarea ingrasamantului AMN Bonavita, puteti avea in vedere si aplicarea unui ingrasamant granular precum AMN Natural Activ-Bio, 1.5 kg. Acesta imbunatateste calitatea solului, mareste toleranta la stres si stimuleaza absorbtia nutrientilor in planta, prin continutul de fungi micorizanti. Se aplica prin incorporare in sol, in doza de 50-150 g/mp.
        De asemenea, este important sa asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul) si sa mentineti o portiune de teren fara vegetatie in jurul plantei.

        # 89020
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

conifere-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Arbori si arbusti coniferi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi