Vezi 2 fire de răspunsuri
    • L.S
      16 octombrie 2021
      2 urează frunze verzi

      Ce tratament trebuie aplicat pentru păduchii albi la măslin de ghiveci?

      Bună ziua, am adus un măslin în ghiveci din Grecia în Septembrie. Acum am observat ca niște păduchi mici albi mișună prin pământ. Măslinul are câteva frunze cu pete gălbui și negre. L-am udat la un interval de o săptămână sau mai des, atunci când era foarte cald. Îl țin pe pervaz în fata soarelui. Încă nu i-am schimbat ghiveciul deși e destul de mic. Nu știu care este momentul propice pentru transplantare, acum are măsline. Va rog sa ma sfătuiți în acest sens.
      Ce tratament trebuie sa aplic pentru dăunători?
      Mulțumesc anticipat pentru răspunsul dvs!

      # 109870

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      18 octombrie 2021

      Buna ziua, insectele din filmuletul atasat par a fi o specie de colembole (Collembola). In mod normal, acestea nu sunt daunatoare plantelor, avand un rol important in degradarea materiei vegetale aflata in descompunere. Astfel, puteti avea in vedere inlocuirea primilor centimetri de substrat cu un altul nou, proaspat (Substrat pentru palmieri si plante verzi, 20 litri), iar pentru a stimula cresterea sanatoasa (precum si acomodarea acestuia in noul mediu), se recomanda administrarea cu regularitate (conform specificatiilor de pe eticheta), a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale maslinilor: Plante Mediteraneene Wuxal, 250 ml.
      In plus, pentru mai multe informatii detaliate despre ingrijire, va rugam sa consultati si articolul urmator: Maslin, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 109949
      0 urează frunze verzi
    • L.S
      20 octombrie 2021

      Mulțumesc pt răspuns! În ultimele zile am observat ca are pe măsline și pe frunze ca o fainare, pe lângă petele gălbui și negre de pe câteva frunze. Ce ma sfătuiți sa fac pe lângă înlocuirea substratului și udarea cu îngrășământ Wuxal?

      # 110086
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        20 octombrie 2021

        Momentan, in ceea ce priveste substratul, se recomanda doar inlocuirea pamantului de la suprafata si administrarea cu regularitate a ingrasamantului Plante Mediteraneene Wuxal, 250 ml. Referitor la simptomele de pe frunze, este indicata indepartarea frunzelor puternic afectate si efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7 zile cu un fungicid cu spectru larg de combatere, precum Zoxis 250 SC, 10 ml. Solutia se pulverizeaza (Pulverizator manual Volpi TECH1) pe ambele parti ale frunzelor, atat pe partea inferioara cat si pe partea superioara a frunzelor, cat mai uniform pe intreaga planta. Este indicat sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat pe eticheta), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.

        # 110105
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

maslinul-sfaturi-ingrijire-si-cultivare
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Maslin

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi