Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Petronela
      14 ianuarie 2022
      8 urează frunze verzi

      Ce tratament să fac la livadă mixtă

      Bună ziua. Am o mică livadă mică mixta, formată din meri, pruni, cireși, piersici, caiși, piersici, dar am și câțiva migdali și aluni.
      Tot caut o formă de tratament pentru toți pomii. Se recomandă mult zeamă bordeleză urmată de mospilan oil sau mă gândeam să amestec zeamă bordeleză cu ovipron top astfel încât să fie și eco și o singură stropire. Dar nu găsesc informații despre stropirile la alun și migdal.
      In toamna folosesc același tratament sau schimb soluțiile folosite din primăvară?
      In loc de zeamă bordeleză ce se poate folosi?
      Este vreo variantă bună pentru toți pomii? Sau care ar fi varianta ? Ce fac cu alunii?
      De asemenea, smochinii se stropesc?

      Pomii sunt plantați în octombrie 2020, iar o parte din aluni și migdali sunt plantați în octombrie 2021.Bate vântul destul de puternic unde sunt plantați. In anul 1 al pomilor nu am făcut nici un tratament, am pornit cu ideea că nu voi face tratamente, am plantat printre ei lavandă, galbenele, usturoi etc pentru a îndepărta din dăunători, dar nu este suficient
      Am avut probleme anul trecut cu omizile. Personal, am văzut doar pe un prun, însă gălbenelele au fost invadate de omizi, nu am stropit pentru că le vreau pentru ceai, am încercat să le omor manual, dar spre toamnă m-am lăsat păgubașă, nu am mai cules nimic.
      Anul acesta vreau să însămânțez din nou galbenele. Ce să fac că să nu mai am problema cu omizile la ele? Iar locul unde au fost anul trecut cum îl dezinfectez? Bănuiesc că iernează.
      Am mai avut probleme și cu melcii și limacșii, pentru aceștia am pus niște granule albastre între rândurile de pomi. Am văzut mai puțini melci după, dar limacșii parcă s-au înmulțit, peste tot îi găseam.
      Mulțumesc.

      # 115433

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 ianuarie 2022

      Buna ziua, pentru efectuarea tratamentelor din perioada de repaus vegetativ, este indicata inlocuirea produsului zeama bordeleza, cu un alt fungicid cupric precum Champ 77 WG, 1 kg . Produsule mentionate sunt indicate si in cazul alunului, migdalului si smochinilor. Pe parcursul perioadei de vegetatie pentru combaterea unui spectru larg de daunatori se recomanda efectuarea tratamentelor cu produsul Fizimite, 1 litru. Impotriva melcilor si a limacsilor se recomanda efectuarea tratamentelor cu moluscocide precum IronMax Pro, 1 kg. In timpul sezonului de vegetatie pentru a depista din timp prezenta daunatorilor (musculite, afide, tripsi etc.) si pentru a putea aplica astfel un tratament, inca din faza incipienta a atacului, se recomanda si utilizarea capcanelor precum Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier. Pentru informatii legate de tratamentele efectuate la pomi fructiferi puteti urmari articolul Tratamente de iarna cu uleiuri si produse pe baza de cupru si https://www.botanistii.ro/blog/category/sfaturi-bine-de-stiut/calendarul-tratamentelor-la-pomi-fructiferi/.

      # 115442
      1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

samburoase-semintoase
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Samburoase si Semintoase

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi