Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Ana
   22 septembrie 2023
   5 urează frunze verzi

   Camellia, uscarea frunzelor

   Bună ziua. Am recuperat o camelie neglijată, dintr-o curte.
   Acum este plantata în pământ pentru plante cu flori , intr-un ghiveci de beton de 5-6 l . Vasul se afla in plin soare O ud cu apa de ploaie când pământul de la suprafață este uscat . Administrez îngrășământ pentru plante cu flori cam la 2 săptămâni. O am de trei luni și arata ASA….!!
   Ce sa ii fac sa ii meargă bine? Menționez ca nu am văzut pe frunze dăunători de nici un fel .
   Mulțumesc anticipat.

   # 185605

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   22 septembrie 2023

   Buna ziua! Din imaginile atasate si informatiile furnizate, deprecierea plantei a putut fi cauzata de un cumul de factori ca: amplasarea la lumina directa, stresul transplantarii, vantul uscat etc. In acest caz, se recomanda eliminarea portiunilor uscate (cu instrumente bine ascutite si dezinfectate in prealabil Foarfeca Floristic Pruner), amplasarea plantei la lumina indirecta pentru evitarea aparitiei arsurilor solare, udarea moderata cu apa necalcaroasa.
   De asemenea, se recomanda si aplicarea unui ingrasamant pentru intretinerea sanatatii generale, regenerarea si ingrijirea plantelor ornamentale ca Vital NT, 250 ml ( se poate administra prin udare dizolvand 2 ml de concentrat in 1 L apa). In aceasta perioada se fac 2 tratamente, la interval de 2 saptamnai, urmand ca reluarea aplicarii sa se realizeze din primavara. Este recomadat sa opriti administrarea ingrasamantului actual in perioada aplicarii ingrasamantului recomandat. Mai multe informatii si sfaturi de ingrijire gasiti in articolul nostru : Camellia, informatii si sfaturi de ingrijire

   • Acest răspuns a fost modificat acum 7 luni de către Tom Botanistul.
   # 185626
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Camellia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi