Vezi 4 fire de răspunsuri
    • Tudor
      26 august 2020
      4 urează frunze verzi

      Buxus afectat de omizi anul trecut a capatat acum culoare galbena

      Buna ziua!
      Buxusul este destul de veteran, are aproximativ 4 metri inaltime si a fost atacat de omizi anul trecut. A fost stropit atunci cand am ajuns la tara si am scapat de omizi. Insa in ultima perioada, a capatat o culoare galbena din ce in ce mai rapid in ultimele 2 luni de zile. Ramurile care contin frunzele galbene dar sa fie destul de verzi. As dori sa stiu daca pot face ceva pentru a-l salva.

      Va multumesc!

      # 58135

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      26 august 2020

      Buna ziua, se recomanda eliminarea partilor uscate, pe cat posibil, si efectuarea de tratamente cu insecticide precum Karate Zeon Karate Zeon 50 CS, 2 ml (fiole) , in doza 2 ml/ 13 l apa sau Faster Faster 10 CE, 2 ml (fiole) , aplicat prin pulverizare in doza 2 ml/ 6 l apa. Se recomanda efectuarea a doua-trei tratamente la interval de 5-7 zile intre ele, precum si alternarea poduselor. Mai exact, daca primul tratament se va face cu Karate Zeon, al doilea tratament se va face dupa 5-7 zile cu Faster. Pentru ca solutia de insecticid sa se mentina pe frunzele lucioase ale buxusului, este indicat sa adaugati in solutia de tratament si un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml , in doza 2 ml/ 10 l solutie.
      La 10-12 zile dupa efectuarea tratamentelor, pentru a ajuta planta sa isi revina in urma atacului, se poate administra un ingrasamant foliar, precum Boxwood Fluid Boxwood Fluid, 350 ml, aplicat prin pulverizare in doza 5 ml/ 5 l apa. Tratamentul este indicat sa se repete pe parcursul perioadei de vegetatie, la doua-trei saptamani.
      De asemenea, se poate avea in vedere si aplicarea la sol a unui ingrasamant pentru regenerare precum Biplantol Buxus (Buxus NT, 250 ml), in doza 20 ml/ 10 l apa.
      Mai multe informatii despre acest daunator puteti gasi in urmatorul articol: Omida paroasa a buxusului (Cydalima perspectalis) - identificare si combatere.

      # 58139
      0 urează frunze verzi
    • Tudor
      27 august 2020

      Va multumesc pentru raspuns! Imi puteti spune cat de mult sa tai din partile afectate. Si am mai observat ca din cele doua tulpini principale, una dintre ele are o crapatura in scoarta! Multumesc!

      # 58140
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 august 2020

      Este indicat sa indepartati cam tot ce este uscat, aceste zone nu isi vor mai reveni. Prin eliminarea acestora, sunt stimulate noi cresteri vegetative.
      In cazul ranilor sau exfolierilor de scoarta se recomanda curatarea zonelor afectate. Este important sa curatati tesutul vegetal mort, pentru a stimula formarea altuia, nou. Apoi, aplicati (cu pensula) o solutie pe baza de cupru pentru dezinfectare, de exemplu Zeama Bordeleza (Bouillie Bordelaise WDG, Zeama Bordeleza, 50 g), in doza 20 g / 1 l apa. Dupa ce dezinfectati bine cu solutia albastra, inchideti rana cu un cicatrizant precum Tree Plaster (Tree plaster – Cicatrizant, 300 g ).

      # 58141
      0 urează frunze verzi
    • Adela
      26 aprilie 2024

      Bună ziua la începutul primăverii din ghiveciul ținut afara am plantat în pământ buxusup și ienupăr târâtoare din imagine…doar ca ambele au o culoare de parca se usucă și nu știu ce sa le fac.ma puteți ajuta cu un sfat va rog? Multumesc

      # 222774
      1 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        29 aprilie 2024

        Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu recomandari, va rugam sa atasati fotografii realizate de aproape, cu focalizare pe simptomele neobisnuite observate. De asemenea, va rugam sa verificati cu atentie si sa ne comunicati daca observati si alte simptome neobisnuite (daunatori, panze foarte fine, depuneri, excrescente, orificii pe tulpini, decolorari delimitate, substante lipicioase, mucegai, daunatori sau altele).

        # 222915
        0 urează frunze verzi
Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

buxus-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Buxus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi