Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Stefan Tasnadi
   7 ianuarie 2023
   3 urează frunze verzi

   Busuioc cu daunatori pe tulpina si frunze

   Bună ziua. Am o problema pe un busuioc, au apărut atât pe tulpina cât și pe frunze ceva dăunători! Ma puteți ajuta cu un sfat? Am făcut poza cu respectivii dăunători! Vă mulțumesc anticipat

   #149051

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   9 ianuarie 2023

   Buna ziua. Din imaginile atasate, busuiocul pare sa prezinte un atac de paduchi testosi. In acest caz, este indicat sa efectuati un tratament cu insecticid precum Movento 100 SC, 7.5 ml, in doza de 7,5 ml/10 L apa, iar la 7 zile de la tratament, este indicat sa alternati cu un insecticid precum Mospilan 20 SG, 3 g, in doza de 3 g/10 L apa. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati (Pulverizator manual Volpi TECH1) solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor, precum si pe tulpina. Dupa ce mor, acesti daunatori raman pe tulpina si pe frunze, de aceea este recomandat sa ii indepartati cu ajutorul unui burete umed. Este important de mentionat faptul ca insecticidele recomandate nu sunt omologate pentru plante aromatice, de aceea, nu se poate preciza un timp de pauza pana la consumul frunzelor (daca este cazul).
   In continuare, pentru a ajuta planta sa depaseasca stresul suferit, se recomanda administrarea unui ingrasamant special formulat pentru plante aromatice, precum: Ingrasamant Organic Ierburi Aromatice Flüssigdünger Kräuter, 350 ml, prin udare la radacina, conform recomandarilor din descrierea produsului.

   #149116
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

busuioc-cultivare-ingrijire
Aromatice si condimentare
Busuioc

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi