Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Andrei
   26 noiembrie 2023
   1 urează frunze verzi

   Busuioc, uscare dupa mutare si transplantare

   Am avut un busuioc foarte si la un moment dat m-am mutat intr-un apartament unde era umeditate, dupa o vreme l-am mutat intr-un ghiveci mai mari si nu stiu ori din cauza la ceva gaze sau alte motive au inceput sa se usuce frunzele si tulpinele sa devina maro la baza.
   Oare din ce cauza si cun as putea sa salvez tulpinele ramase?
   Cineva mi-a recomandat ca as putea sa le tai mai sus de partea maro si sa le pun in apa ca sa dea radacini.

   # 194879

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   27 noiembrie 2023

   Buna ziua. Pe baza fotografiilor atasate si a informatiilor oferite cel mai probabil deprecierea busuiocului a intervenit in urma unui cumul de factori neprielnici: schimbarea conditiilor de mediu (mutare), transplantare, umiditatea ridicata si constanta a substratului (udare excesiva), instalarea unor agenti patogeni etc. Este cunoscut faptul ca un ghiveci mai mare implica un volum mai mare de substrat, iar astfel uscarea acestuia in profunzime necesita o perioada mai indelungata de timp. De aceea, este important ca dupa transplantare udarea sa fie efectuata cu mare atentie, numai atunci cand substratul este in mare parte uscat (in functie de cerintele speciei si conditiile existente). Umiditatea excesiva si/sau constanta la nivelul substratului favorizeaza instalarea si propagarea unor agenti fitopatogeni. Avand in vedere starea actuala a plantei, sansele de regenerare sunt foarte reduse.
   Intr-adevar, busuiocul se poate inmulti pe cale vegetativa din parti de planta. De regula, pentru inmultirea vegetativa se utilizeaza parti de planta viguroase si sanatoase. In cazul de fata puteti avea in vedere prelevarea unor butasi prin taiere (la 2-5 cm deasupra partii maronite) si asezarea acestora in apa sau in substrat, in vederea inradacinarii. Pentru inmultire se recomanda utilizarea unui substrat adecvat, precum Substrat Universal Promo Garden, 20 litri. Dupa aparitia unor radacini, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant precum AMN BonaVita, 500 ml, prin udare la radacina, conform indicatiilor din descrierea produsului (pentru stimularea dezvoltarii optime a radacinilor).
   Succesul inmultirii pe cale vegetativa nu este garantat. Mai multe informatii despre acest procedeu de inmultire se regasesc in articolul nostru: Inmultirea plantelor de interior, informatii, accesorii si echipamente.

   # 195030
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

busuioc-cultivare-ingrijire
Aromatice si condimentare
Busuioc

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi