Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Supuran Lavinia
   15 martie 2022
   3 urează frunze verzi

   brunificare conifere

   Coniferele sunt plantate în curtea casei. Solul este negru. Le-am tratat cu sare amară si champ foliar.

   #120078

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
   15 martie 2022

   Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne precizati mai multe detalii: cand au debutat, mai exact, simptomele? cum s-a realizat aplicarea sulfatului de magneziu (sarea amara) si Champ 77 WG, 200 g? In ce doza au fost aplicate?

   #120091
   0 urează frunze verzi
  • Supuran Lavinia
   16 martie 2022

   Am stropit cu Champ coniferele 20g/ 10 l apa iar sarea amara în aceeași cantitate.. Imbolnavirea lor a debutant anul trecut in primavara si s-a accentuat in toamna. În primă fază coniferele capătă o culoare gălbuie după care ramurile se brunifică, apoi acele cad iar porțiunea ramurilor coniferelor fără ace capătă o tentă cenușie /uscată. Boala i-a cuprins pe rând. Mi -e teama sa nu se imbolnaveasca toti. Multumesc.

   #120136
   0 urează frunze verzi
   • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
    16 martie 2022

    Buna ziua. Exemplarele afectate intr-o proportie mare probabil nu isi vor mai reveni. In cazul in care nu ati sesizat prezenta unor daunatori, uscarea coniferelor poate avea la baza mai multe aspecte, respectiv un cumul de factori biotici si abiotici, precum umiditatea excesiva, persistenta la nivelul sistemului radicular (prezenta pietrelor in jurul acestora poate influenta mentinerea umiditatii ridicate), solul compact, drenajul slab, prezenta unor agenti fitopatogeni, etc. De moment, este recomandata indepartarea ramurilor uscate si aplicarea a doua tratamene antifungice, la interval de 7-10 zile, cu un fungicid sistemic cu spectru larg de combatere, precum Amistar, 250 ml, in doza de 10 ml/10 l apa, aplicat prin pulverizare foliara, conform instructiunior de pe eticheta produsului. Pentru a stimula cresterea vegetativa, rezistenta plantelor la boli si sporirea densitatii frunzelor, se recomanda administrarea unui ingrasamant precum: Ingrasamant conifere si arbusti decorativi Manna, 2 kg. Pe intreaga perioada de vegetatie, este recomandata aplicarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale coniferelor, precum: Fir Fluid, 350 ml sau Evergreen Fluid, 350 ml. In continuare, este indicata urmarirea evolutiei in sezonul de vegatatie si respectarea conditiilor de ingrijire specifice a coniferelor: Sfaturi, ingrijire, cultivare, conifere.

    #120152
    0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

brunificare conifere Comunitatea Botanistii
Decorative de exterior
Arbori si arbusti coniferi

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Unde te găsim?

Alege orașul în care dorești să primești pachetul pentru a primi estimări de durată și cost livrare