Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Iuliana
      6 iulie 2022
      5 urează frunze verzi

      Brad si tuia cu ramuri maronii si ace uscate

      Buna ziua,

      Am un brad ale carui ace au inceput sa se ingalbeneasca si apoi sa se usuce. Acelasi lucru se intampla si cu un tuia, aflat la cativa metri de acest brad.
      Acest lucru se intampla cam de pe la mijlocul lunii iunie 2022.
      Ambii sunt plantati in curte, unde am si un sistem de irigatii programabil.
      Locuiesc in Voluntari.

      Ce solutii ma sfatuiti sa folosesc?

      # 134092

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Paul St.
      6 iulie 2022

      Salut Iuliana,am sa-ti spun reteta mea ptr tuia smarald.Primavara curat tot ce e uscat ,inclusiv ramurile bolnave ,apoi aplic un fungicid si un acaricid pe care il repet la3-4 saptamani.Apoi la inceput de primavara incorporez ingrasamant ptr conifere ( lidl) 100g/m2 prima aplicare si a doua la sfarsitul veri.Iar la baza tai crengile care ating de pamant. Se mai pot aplica si fertilizanti foliari ,dupa caz.

      # 134100
      0 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 iulie 2022

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa verificati cu atentie simptomele neobisnuite si sa descrieti cat mai detaliat ceea ce se poate observa (daca observati prezenta unor orificii, insecte, larve, fire de matase, depuneri de oua, depuneri diverse, decolorari, mucegai). In plus, va rugam sa ne oferiti cateva detalii in ceea ce priveste conditiile edafice, respectiv conditiile de ingrijire oferite: udare (intervale de timp si cantitati de apa administrare), fertilizare (ingrasaminte), tratamente fitosanitare, taieri efectuate, precum si alte informatii care pot fi relevante in acest caz. De asemenea, va rugam sa atasati cateva fotografii focalizate, clare (realizate de aproape), in care se pot observa portiunile de planta afectate, uscate.

      # 134127
      0 urează frunze verzi
      • iuliana tindeche
        8 iulie 2022

        buna ziua, revin cu poze , Acele se usuca si cad, ramurile raman fara ace. bradul este pe zona de sud si udarea se face cu aspersoare, pamantul este umed la radacina, asa am udat ani de zile fara probleme, M-am uitat la brazii vecinilor, pare ca sunt la fekl, cu multe ace maronii, pana anul acesta nu a aparut problema . atasez poze,

        # 134262
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          8 iulie 2022

          Uscarea usoara din interiorul coroanei, respectiv la baza coroanei este un fenomen normal la conifere, ce apare odata cu cresterea si indesirea coroanei si, implicit, limitarea patrunderii luminii. In cazul de fata, acest proces a putut fi accentuat de conditiile climatice si edafice nefavorabile, caldura excesiva din aceasta perioada, udarea necorespunzatoare, lipsa fertilizarii, instalarea unei boli (daca uscarea se raspandeste catre exterior), precum si de alti factori abiotici.
          Astfel, in cazul in care nu ati observat prezenta unor daunatori (inclusiv larve, orificii, depuneri de oua, panze foarte fine etc.), se recomanda indepartarea portiunilor de planta vatamate, cu instrumente bine ascutite si dezinfectate in prealabil (Foarfeca Power Pruner). In plus, puteti avea in vedere efectuarea unui tratament foliar, cu un fungicid cupric precum Champ 77 WG, 20 g, prin pulverizare foliara, in doza de 20 g/10 L apa. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe frunze, cat si pe tulpina si ramuri. Informatii despre aplicarea tratamentelor fitosanitare in conditii optime puteti regasi in articolul nostru: Tratamente fitosanitare - Protectia mediului si a muncii. Totodata, este recomandat ca tratamentele sa se efectueze dimineata devreme, cand temperaturile nu sunt foarte ridicate. In timpul, cat si spre sfarsitul zilei, plantele se afla sub stres termic si nu raspunde foarte bine la tratamentele aplicate.
          Simultan cu efectuarea tratamentului foliar cu fungicid, pentru a facilita depasirea perioadei de stres, se recomanda se recomanda administrarea unui ingrasamant cu efect de imbunatatire a calitatii solului, respectiv de revitalizare a radacinilor si de sustinere a cresterii, precum AMN Nordalge, 500 ml sau Ingrasamant arbori si arbusti Manna, 1 litru, prin udare la radacina, conform instructiunilor de pe eticheta produselor. Ulterior, dupa 7-14 zile de la finalizarea tratamentului foliar cu fungicid, se recomanda aplicarea unui ingrasamant cu efect de revitalizare si intarire a rezistentei coniferelor, precum Fir Fluid, 350 ml sau Evergreen Fluid, 350 ml, prin pulverizare foliara. Ulterior, aplicarea ingrasamintelor poate fi continuata regulat, pe parcursul intregului sezon de vegetatie, conform specificatiilor din descrierea produselor.

          # 134282
          0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

conifere-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Arbori si arbusti coniferi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi