Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Popovici Oana
      4 iunie 2023
      4 urează frunze verzi

      Brad nordmann – s-au ofilit varfurile ramurilor laterale

      Bună ziua, am un brad plantat de 3 ani în gradina, zona Ilfov în plin soare. Am pus ingrasamant primăvară și toamna și soluție anti rugina ( am pus-o la toate coniferele preventiv). Acum câteva zile a început sa arate ca în poze și as vrea sa știu dacă trebuie stropit cu ceva pt. daunatori/boli. Sau ce credeți ca are. Dacă îmi recomandați ceva marți as dori sa comand ( poate vin sa le și iau). Menționez ca în aceasta primăvară a plouat în aprilie, dar de 2 săptămâni este iar seceta.
      Va multumesc!

      # 169712

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 iunie 2023

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu recomandari, va rugam sa ne oferiti detalii in ceea ce priveste conditiile edafice din zona respectiva (proprietatile solului), la ce intervale de timp si prin ce metoda realizati udarea, ce cantitate de apa administrati la o udare, daca au fost modificari in zona aferenta (santier, substante scurse, etc.), daca ati utilizat erbicide in apropiere, precum si alte informatii care pot fi relevante in acest caz. De asemenea, va rugam sa verificati cu atentie si sa ne comunicati daca observati prezenta unor simptome specifice atacului unor daunatori pe frunzis, pe ramuri sau pe tulpina (inclusiv orificii, excrescente, depuneri de oua, larve, exuvii, substante lipicioase, panze foarte fine etc.) sau alte pete delimitate, depuneri, scurgeri, decolorari, mucegai, putregai sau altele. In plus, va rugam sa atasati fotografii in care sa se observe baza trunchiului acestui conifer, respectiv fotografii clare, focalizate pe simptomele de depreciere observate (realizate de aproape).

      # 170251
      0 urează frunze verzi
      • Popovici Oana
        8 iunie 2023

        Bună ziua, am remarcat pe toate coniferele din curte astfel de pânze ca în imagine, dar am văzut și un păianjen mare ceea ce mă face sa cred ca nu ar fi acarieni. Intr-adevăr s-au stropit atât pomii fructiferi din preajma cât și trandafirii de 2 ori cu produse antifungice și insecticide ( cred ca s-a dat cu Score și Mospilan, zeama bordeleza și Zebra). Când am cumpărat substanțele nu ni s-a spus dacă fac rău altor plante. Ce pot adăuga este ca în zona de nord a capitalei nu ploua cu lunile și nici iarna nu ninge și nu ploua. În aprilie a plouat și la noi și toate plantele arătau f. bine, deci nu am udat. Dar din mai se pare ca iar se instalează seceta și am început sa ud iarba și am udat și pomii și brazi. La noi bate soarele toată ziua și usucă tot, dar pana acum coniferele arătau bine. Luna mai pe lângă soare a bătut și vântul f. Tare și de plouat niciun strop. Nu avem șantiere în jur, dar la pomi și la trandafiri au apărut frunze atacate de fungi (poate ca din cauza vântului se imprastie) . Main pot menționa ca m-am uitat și sub brad și printre ramuri și nu are nici măcar un ac căzut sau ofilit .
        În alta ordine de idei : am găsit intre ramurile altor brazi cuiburi mici de viespi și anul trecut am mai avut și cineva care are stupi mi-a spus sa dau cu insecticid spray. Pot da cu el sau și ăsta poate face rau?
        Va mulțumesc din suflet pt. Toate raspunsurile! Suntem începători si orice sfat conteaza.

        # 170495
        0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

brad-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Brad

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi