Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Cristi
   5 februarie 2021

   bonsai primit recent – cadere frunze

   Buna ziua,Am primit cadou un bonsai. Dupa 2 zile a aparut la nivelul pamantului din ghiveci un strat de mucegai (am presupus ca din cauza udarii excesive) si frunzele au inceput sa pice in numar destul de mare.
   Il detin de 2 saptamani si l-am udat foarte putin ,de 2 ori pana acum(1 data pe saptamana cam 50-60 ml apa la temperatura camerei). Temperatura din camera este de 22.5-23 grade, lumina naturala, nu sta langa sursa de caldura.
   Au inceput sa apara frunze noi, insa si acestea se innegresc si pica destul de repede.

   #81207 Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradina
   5 februarie 2021

   Buna ziua, bonsaiul prezinta simptomele unei afectiuni. In acest caz, intai se recomanda eliminarea frunzelor afectate (pentru a diminua raspandirea bolii), dupa care puteti aplica un fungicid precum Amistar, 10 ml, prin pulverizare pe frunze, in doza de 10 ml/10 L de apa. Se pot efectua 2 tratamente la interval de 7-10 zile. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca bonsaii sunt foarte sensibili la schimbarea mediului si a factorilor ambientali, astfel ca planta dumneavoastra a suferit un stres in urma modificarii conditiilor de mediu, ceea ce a determinat caderea frunzelor. Totodata, trebuie sa stiti ca bolile foliare pot aparea in urma umiditatii excesive in substrat. Astfel, in functie de analiza substratului, puteti avea in vedere udarea bonsaiului la intervale mai mari de timp si respectarea conditiilor optime de ingrijire a bonsailor prezentate in articolul de pe blogul nostru: Bonsai, informatii si sfaturi de ingrijire. Ulterior, incepand din primavara si pe tot parcursul perioadei de vegetatie, este indicata administrarea unui ingrasamant special formulat pentru plantele cu cerinte scazute de nutrienti: Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.