Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Roxana Alexandra Cotirlan
   16 septembrie 2021

   Bonsai – frunze ingalbenite dupa transplantare

   Am un bonsai de nouă ani , nu l am transplantat și tuns niciodată până acum doi ani când am descoperit collembola in ghiveci. Am încercat să îl tratez cu insecticid pentru Bonsai dar fără Succes la câteva săptămâni apăreau din nou. Nu a părut să îl deranjeze nici collembola si nici transplantarile (cate 2 pe an, in ultimii doi ani, asta fiind a 5 a transplantare si prima pe anul al 3 lea) el continuand sa isi imbogateasca coroana constand. Insa dupa ultima transplantare de acum o saptamana i s au ingalbenit foarte multe frunze. Ce a patit? Va rog sa ma ajutati cu un sfat, cum as putea sa l ajut? Multumesc mult!

   #107184

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   16 septembrie 2021

   Buna ziua. Daca simptomele au aparut la scurt timp dupa transplantare, cel mai probabil acestea au fost cauzate de stresul suferit in urma acestei operatiuni. In acest caz, pentru a sprijini acomodarea plantei cu noile conditii, se recomanda administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantei la factorii de stres, precum AMN BonaVita, 500 ml. Se poate aplica prin udare, in doza de 3 ml/1 L apa. Se pot efectua 2-3 tratamente la un interval de 10-14 zile.
   La anul, incepand din primavara, se recomanda administrarea unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale bonsailor, precum Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml.
   Pentru mai multe informatii despre cerintele specifice de ingrijire bonsai, puteti consulta articolul nostru (Bonsai, informatii si sfaturi de ingrijire).

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Bonsai - frunze ingalbenite dupa transplantare Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Bonsai

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec