Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Miruna
      29 septembrie 2022
      1 urează frunze verzi

      Bananier – frunze depreciate

      Buna ziua! Pe tot timpul verii acest bananier s-a simtit excelent avand frunza noua dupa frunza noua, stufos si sanatos. Din pacate de vreo luna au inceput sa i se usuce frunzele pe la margini.. El se afla langa o fereastra cu orientare Est. Are lumina foarte multa naturala, fereastra fiind una foarte mare. Udarea se face de doua ori pe saptamana (exact ca in timpul verii). Nu imi dau seama ce are. Nu am schimbat nimic in ingrijirea acestuia. Am inceput de curand sa il stropesc cu apa zilnic pentru a avea acea umiditate de care nevoie. Send help, please

      # 143316

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      29 septembrie 2022

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre planta: in spatiul respectiv au existat oscilatii de temperatura sau curenti de aer? Ce cantitate de apa utilizati la o udare? Ghiveciul prezinta orificii pentru drenaj? Ati administrat ingrasaminte? Ce varsta (aproximativ) are planta? Aceasta a inflorit pana acum? Se observa prezenta vreunui daunator pe planta (verificati cu atentie) sau a unei panze subtiri?

      # 143339
      0 urează frunze verzi
      • Miruna
        29 septembrie 2022

        Nu au existat oscilatii de temperatura sau curenti de aer. Geamul in marea majoritatea a stat rabatat iar odata cu venirea frigului l-am inchis si se mai fac aerisiri ale incaperii din cand in cand. Este udat cu o cantite de apa de 300-350 ml. Ghiveciul prezinta orificii (cel alb este doar o masca). Ca ingrasamant a avut parte in lunile mai-iunie de Bio-Flussigdunger si de puf puf de frunze pt regenerare Bio-Pflanzenspray. Planta are aproximativ 3-4 ani. Nu a inflorit niciodata. Iar ca daunatori eu nu vad dar atasez poze cu niste pete albe ca de stropi de ceva, panza nu este.

        # 143415
        1 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          30 septembrie 2022

          Din informatiile oferite, cel mai probabil deprecierea plantei a fost cauzata de un cumul de factori de mediu si de ingrijire: udare necorespunzatoare, umiditate atmosferica scazuta, expunerea la radiatiile solare puternice, posibil dimensiunea ghiveciului nepotrivita etc. Referitor la petele albe de pe frunze, acestea par a fi mai degraba reziduuri de saruri/minerale. Se pot indeparta stergand frunzele cu o laveta umeda.
          In continuare, este important ca udarea sa se faca moderat, cu cantitati suficiente de apa, lasand substratul sa se usuce usor intre udari si evitand stagnarea apei in vasul masca. Este indicat sa asigurati, mai degraba, o cantitate suficienta de apa, la intervale mai lungi de timp (decat volume mai mici, administrate des). De asemenea, avand in vedere orginile tropicale, bananierul are nevoie de o anumita umiditate atmosferica (peste 60 %), de aceea, se recomanda pulverizare regulata (in functie si de temperatura din incinta) a frunzelor cu apa necalcaroasa, la temperatura camerei. Mai multe informatii despre ingrijirea acestor specii se regasesc si in articolul nostru: Bananier, informatii si sfaturi de ingrijire.
          In aceasta perioada, pentru sporirea rezistentei la stres si pentru sustinerea cresterilor noi, puteti efectua 2 tratamente cu ingrasamantul Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml, prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta. Incepand din primavara, se poate relua administrarea regulata a ingrasamantului, pe parcursul perioadei de crestere.
          In plus, daca se considera ca dimensiunea ghiveciului este necorespunzatoare in raport cu talia plantei, iar daca radacinile plantei ies prin orificiile de drenaj, in primavara se poate avea in vedere transplantarea bananierului intr-un ghiveci mai incapator, utilizand un substrat precum: Substrat pentru plante de camera, 10 litri. In urma acestui proces, este indicata administrarea unui ingrasamant special formulat pentru sustinerea plantei: AMN BonaVita, 500 ml, nutrientii naturali din compozitie sprijina dezvoltarea radacinilor si rezistenta la factorii de stres. Se pot efectua 2-3 tratamente, la interval de 10-14 zile, iar pe parcusul administrarii ingrasamantului AMN BonaVita, 500 ml, se va intrerupe administrarea ingrasamantului Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml.

          # 143475
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Bananier

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi