Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Georgian
   26 aprilie 2022
   2 urează frunze verzi

   Azalee de exterior cu frunze ingalbenite

   Buna ziua,va rog un raspuns,azalee de exterior are frunzele ingalbenite.In primul an culoarea era normala de un verde inchis.Am folosit un fertilizator lichid universal nu unul special pentru plante acidofile si nu stiu daca aceasta a fost o cauza.Infloreste fara probleme deci impedimentul este doar la nivel foliar.Udarea nu este deficitarea sau exagerata,expunere semiumbra cu soare pana la ora 12-13.Multumesc..

   #123945

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   26 aprilie 2022

   Buna ziua. Ingalbenirea frunzelor la azalee poate interveni in urma unui cumul de factori biotici si abiotici, precum conditiile de mediu nefavorabile din sezonul rece, textura si aciditatea nepotrivita a solului (posibil compactarea acestuia), carente de substante nutritive (in special fier), umiditatea ridicata si constanta (accentuata de prezenta gazonului in jurul azaleei), actiunea unor agenti patogeni de sol, etc. De moment, este indicata eliminarea frunzelor puternic afectate, respectiv indepartarea gazonului din jurul Rhododendronului si pastrarea unei portiuni de teren afanate, lipsite de vegetatie. Preventiv, avand in vedere cele precizate mai sus, puteti avea in vedere administrarea, prin udare la radacina, a unui funcgicid biologic, cu spectru larg de combatere, precum Dynamic, 100 g, in doza de 10 g/ 10 L apa. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
   Pentru favorizarea procesului de fotosinteza, se recomanda aplicarea a 3-4 tratamente cu un ingrasamant cu continut ridicat de fier-chelat, precum AMN Optifer, 500 ml, aplicat prin pulverizare, conform specificatiilor producatorului (inscrise pe eticheta). Acest produs potae fi aplicat simultan cu fungicidul Dynamic.
   Ulterior, la 10-14 zile de la efectuarea tratamentului cu fungicid, pentru a asigura necesarul de nutrienti, se recomanda si administrarea unui ingrasamant granular, special formulat pentru cerintele nutritionale ale rhododendronului precum Ingrasamant Rhododendron Hauert, 1 kg, conform instructiunilor din descrierea produsului.
   Pentru mai multe informatii despre ingrijirea acestor specii, puteti accesa articolul nostru: Sfaturi, ingrijire, cultivare, Rhododendron.

   #124023
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Azalee de exterior cu frunze ingalbenite Comunitatea Botanistii
Decorative de exterior
Rhododendron

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Unde te găsim?

Alege orașul în care dorești să primești pachetul pentru a primi estimări de durată și cost livrare