Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Mihai Dumitrele
      26 iulie 2022
      2 urează frunze verzi

      Arbore de matase cu daunatori pe frunze

      Buna ziua,
      Am plantat in curte un arbore de matse de doi ani iar in acest an a crescut foarte mult, dezvoltand numeroase crengi la baza, care se ameateca unele cu altele.
      Intre timp, de vreo 2-3 saptamani multe dintre aceste ramuri au inceput sa se ofileasca iar acum o saptamana am observat ceva si mai grav, mai toate crengile zici ca au matreata. Sunt pline de un fel de cristale zaharoase albe, care se lipesc atunci cand pui mana pe ele. Anexez si foto.
      Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.

      Multumesc,

      # 136107

      6 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 iulie 2022

      Buna ziua. Din imaginile inserate, pe frunzele arborelui de matase par a fi prezente Psyllide. Impotriva lor, puteti aplica 2 tratamente cu un insecticid cu spectru larg de combatere, precum: Faster 10 CE, 2 ml, tratamentele se aplica la interval de 7-10 zile intre ele, prin pulverizare foliara in doza 2 ml/ 7 L apa. Pentru a spori eficacitatea produselor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea superioara, cat si pe partea inferioara a frunzelor, precum si pe tulpini. In zilele calduroase, este indicat ca tratamentele sa se efectueze dimineata devreme, cand temperaturile nu sunt foarte ridicate. In timpul, cat si spre sfarsitul zilei, planta se afla sub stres termic si nu raspunde foarte bine la tratamentele aplicate. In continuare, pentru imbunatatirea calitatii solului si dezvoltarea sistemul radicular, se recomanda administrarea unui ingrasamant precum: Enraizal, 1 litru, aplicat prin udare, conform instructiunilor de pe eticheta produsului. Pentru mai multe informatii despre ingrijirea acestor specii puteti consulta articolul nostru: Albizia, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 136166
      0 urează frunze verzi
      • Mihai Dumitrele
        27 iulie 2022

        Buna ziua,

        Multumesc pentru raspunsul prompt. Este importatnt sa ma misc cat mai repede pentru ca arborele sufera si arata pe zi ce trece mai rau.
        As mai avea doua nelamuriri, daca se poate:
        1. am vazut ca prima solutie se dizolva in 7 l de apa iar cea de-a doua in 10 l. Le prepar separat sau le pun la comun, respectand proportiile?
        2. am comandat deja produsele de stropit mai putin ingrasamantul pentru ca la baza arborelui am pus gazon. Are vreo influenta asupra gazonului sau pot sa il pun fara griji?

        Multumesc,

        # 136180
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          27 iulie 2022

          Produsele se aplica respectand intocmai recomandarile de pe eticheta, iar adjuvantul se ajusteaza in functie de volumul de solutie obtinut. Enraizal, 1 litru este un ingrasamant pe baza de aminoacizi, imbogatit cu NPK si micronutrienti, iar daca este aplicat conform recomandarilor de pe eticheta si in conditii optime de mediu, nu va influenta in mod negativ cresterea si dezvoltarea gazonului.

          # 136192
          0 urează frunze verzi
    • Mihai Dumitrele
      22 august 2022

      Buna ziua,

      Am urmat sfaturile primite, in care am comandat cele doua solutii si am reusit sa fac doua stropiri la interval de 10 zile.
      Daca dupa prima stropire am vazut ceva imbunatatiri sau poate a fost doar o stagnare, dupa a doua runda de stropire, daunatorii au inceput sa provoace si mI multe daune copacului, acesta suferind intr-un interval foarte acurt, modificari masive in ce priveste abundenta de substanta alba lipicioasa pe absolut toate crengile si frunzele, dupa care multe au inceput sa se ofileasca si sa cada.
      Va anexez o noua serie de poze cu situatia la zi.
      Va rog aa ma ajutati sa gasesc o solutie pentru a scapa de acesti daunatori care mi-au transformat arborele dintr-unul superb intr-o tufa lipicioasa si ofilita.

      Multumeac,

      # 138600
      0 urează frunze verzi
    • Mihai Dumitrele
      22 august 2022
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Albizia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Albizia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi