Sansevieria

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 ani

 

Sansevieria trifasciata

Raspandire

Sansevieria trifasciata este o planta decorativa, originara din Africa tropicala, foarte decorativa prin portul ei triumfator, cu frunze striate ori dungate cu alb si galben, ce cresc pe verticala, spadiforme, carnoase, lungi.
Exista mai multe variante ale acestei specii, dar aceasta se deosebeste prin faptul ca are o dunga marginala galbena pe frunze.
Florile sunt mici, albe, dispuse in siraguri, dar nesemnificative.

Sansevieria

Sansevieria

Sansevieria

Amplasare

Se aseaza in loc insorit, cat se poate de cald. Este decorativa singular, cat si alaturi de alte plante, fata de care se plaseaza in contrast prin verticalitatea ei.

Ingrijire

Fiind o planta foarte sensibila la udarile exagerate, acestea putandu-i produce putrezirea tulpinii, va fi udata doar la nevoie. Solutia de ingrasaminte va fi aplicata lunar.
Se inmulteste prin diziviune, eventual si prin butasi de frunze. Replantarea se va face in ghivece relativ mici, in amestec de turba, nisip si pamant de frunze. Rezista foarte bine la uscaciune si la fumul de tigara.
Se va aseza in apropierea geamului, fiindca lipsa luminii poate duce la subtierea tulpinilor si la prabusirea plantei. Nu este indicata expunerea ei la razele directe ale soarelui.
In timpul verii prefera caldura, iar in timpul iernii nu trebuie sa scada temperatura sub 14º C..

Sansevieria

Boli si daunatori

Este sensibila la paduchii testosi.

7 comentarii la “Sansevieria

 1. nu stiti cumva de unde pot sa cumpar o asemenea planta? un raspuns pe mail ar fi super, daca se poate sa imi dati o idee sau sugestie. Multumesc

 2. Buna ziua!A rog sa-mi spuneti parerea despre urmatorul insecticid;
  Confidor Oil sc 004-…Mi-sa spus ca pot folosi pentru ori care pomi fructifer din gradina.Dar aici scrie -.”.la mar si prun”.
  Am cais,nectarin,visini,ciresi,se poate folosi la toate?
  Multumesc.

  • Exact, pe eticheta sunt mentionate doar marul (care este semintos) si prunul (care este samburos). Rezulta ca poate fi aplicat la toate samburoasele (cires,visin, piersi, cais) si la toate semintoasele (par, gutui etc).

 3. Dupa numai cateva zile de la achizitia a trei ghivece cu Sansevieria trifasciata, le-am plantat intr-un ghiveci mare, cu pamant de la florarie si am constatat ca varfurile frunzelor s-au ingalbenit. Expunerea a fost pe terasa, la soare. Am revenit, citint articolul de aici si am pus ghiveciul la lumina, dar in casa. Va rog sa-mi spuneti daca pierd plantele, sau mai am o sansa cu ele. Multumesc anticipat !

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor