Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Stoica Ionela
   17 martie 2021

   De ce nu înflorește trandafirul japonez

   Buna ziua! Am și eu un trandafir japonez,are aproape 3 ani și nu a făcut nicio floare până acum,a avut o singura data in bulb mic dar nu a apucat sa înflorească pentru că s a îngălbenit și a picat. El pare foarte sănătos,are mereu frunzele verzi și lucioase, mereu face lăstari noi care cresc in toate direcțiile,dar îi mai tai eu din când în când. Îl ud corespunzător,când văd că solul e aproape uscat,cam o data la 2-3 zile ii pun putina apa,ii pulverizez și frunzele uneori. Ii pun fertilizant universal pentru flori in apă și îl ud din luna martie cam o data pe săptămână cu acesta. Ghiveviul l am schimbat o singura data in speranța că totuși va înflori. Vara trecuta l am scos pe balcon ,sa aibe mai multa lumina,dar nicio schimbare. Unde credeți că e problema ? De ce nu înflorește deloc?

   #83762

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   17 martie 2021

   Buna ziua. Pentru a inflori, trandafirii japonezi au nevoie de conditii optime de lumina si temperatura, fertilizare corespunzatoare si efectuarea taierilor de formare, primavara devreme. Astfel, in vederea formarii bobocilor florali si infloririi, pe parcursul perioadei de vegetatie, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru plante cu flori Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht, 350 ml. Acesta se administreaza impreuna cu apa de udare, respectand o dilutie de 10 ml la 1 litru de apa.
   Totodata, este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice, detaliate in articolul nostru (Sfaturi, ingrijire, cultivare, Hibiscus).

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

De ce nu înflorește trandafirul japonez Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Trandafiri japonezi

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec