Zmeur – Program de tratamente

Nr. tr.Fenofaza/momentul aplicariiBoli/daunatoriProduse recomandate pentru protectia plantelorDoza/haTimp de pauza (zile)
1Umflarea mugurilorputregai cenusiuMerpan 80 WDG (20 g/10 L apa/100 mp)2 kg/ha21
2Infrunzitantracnoza, fainare, patarea albaOrtiva Top (10 ml/10 L apa/100 mp)1 L/ha3
acarianul rosu, acarieni comuni, acarianul galicol, acarianul latVertimec 1.8 EC (10 ml/10 L apa/100 mp)1 L/ha7
3Inaltarea inflorescentelorfainareTopas 100 EC (4 ml/10 L apa/100 mp)0,4 L/ha3
4Scuturarea petalelorantracnoza, fainare, patarea albaOrtiva Top (10 ml/10 L apa/100 mp)1 L/ha3
5Fructe verzi, de marime normalaputregai cenusiu, antracnozaSwitch 62.5 WG (10 g/10 L apa/100 mp)1 kg/ha7
6Dupa recoltarea fructelorputregai cenusiuMerpan 80 WDG (20 g/10 L apa/100 mp)2 kg/ha21

Recomandari de aplicare a tratamentelor

  • Se recomanda aplicarea alternanta a produselor cu substante active diferite, pentru evitarea aparitiei rezistentei agentilor patogeni la pesticidele aplicate.
  • Dozele recomandate in tabel pentru 10 litri de apa sunt valabile atunci cand se utilizeaza un volum de 1000 litri apa/hectar, pentru efectuarea tratamentului. In cazul utilizarii unui volum de apa diferit de acesta, se recomanda respectarea dozei la hectar, mentionata pe eticheta produsului.
  • Intervalul de timp dintre tratamente poate varia, in functie de presiunea de infectie.
  • In cazul solurilor infestate cu limacsi, se administreaza Optimol sau Gel Bio Plantella prin imprastiere/aplicare la sol.
  • In cazul utilizarii mai multor produse in vederea efectuarii unui tratament, se va testa in prealabil compatibilitatea acestora la amestecare. Solutia obtinuta in urma dizolvarii in apa a produselor compatibile nu trebuie sa prezinte urme de precipitare, coagulare sau spuma persistenta. Dupa caz, se prepara o cantitate redusa de solutie si se testeaza compatibilitatea amestecului pe o suprafata redusa din cultura, pentru a observa efectul tratamentului pe plante (daca apar simptome nedorite, fitotoxicitate).
  • Incepand cu stadiul de crestere al fructelor, se va acorda atentie respectarii timpului de pauza (numarul de zile ce trebuie sa treaca de la aplicarea ultimului tratament pana la recoltarea fructelor, in vederea consumului), in functie de fiecare produs aplicat.
  • La efectuarea tratamentelor foliare, se recomanda utilizarea unui adjuvant precum Silwet Gold sau Break Thru, ce faciliteaza patrunderea solutiei in frunze si imbunatateste eficienta tratamentului aplicat.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Zmeur – Program de tratamente
Zmeur – Program de tratamente

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile