Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Mircea
      14 iulie 2020
      10 urează frunze verzi

      Zmeur – frunze rulate, casante si maro

      Am cumparat acum 5 zile zmeura Delniwa si Polonez in ghivece P9.Dupa vreo 3 zile au inceput sa se ruleze frunzele si s-au facut maro (foto) Care poate fi cauza, ( apa insuficienta, carente nutritionale sau vreo probl. virala ), si eventual rezolvarea, daca este ?

      # 74732

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 iulie 2020

      Buna ziua, va rugam sa ne dati mai multe detalii despre plantele din imaginile atasate. Care sunt conditiile de mediu (temperatura, lumina, umiditate), la ce interval de timp realizati udarea? Ati efectuat vreun tratament sau ati administrat ingrasamant de curand? Se observa prezenta vreunui daunator pe plante sau in substrat?

      # 74736
      1 urează frunze verzi
      • Mircea
        15 iulie 2020

        Plantele sunt langa Baia Mare in aer liber, cumparate din pepiniera din Polonia, in ghivecele pepinierei P9, udate de 4 ori (din 06.07 pana in 13.07) dimineata intre 8 si 10, udare la baza, nu am pus nici un fel de ingrasamant sau tratament. Azi am descoperit, (foto) mici sfere, care am crezut ca sunt granule de ingrasamant gen Osmocote, dar care au un interior cleios / zemos !!!. De asemenea am observat mici insecte (video) atat de culoare maronie-inchisa cat si albicioase de aprox 1.5 mm. N-as putea spune daca e fauna locala sau de import ! Astazi le voi transplanta in ghivece P13 (1,9 l) turba Klassman (ph 5.5-6) + perlit, in proportie 3:1 plus 4g/l ingrasamant organic Italpolina
        4:4:4 ! De poimaine e functionala inst. de irigare prin picurare, iar amplasamentul va fi semiumbrit.

        Upload Errors:
        1. trim.BE02A390-4886-459D-A05C-27D658AF567F.MOV: Regret, acest tip de fișier nu este permis din motive de securitate.
        # 74737
        0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      15 iulie 2020

      In acest caz, intr-adevar este recomandata schimbarea substratului. Verificati ca acesta sa fie liber de daunatori. Dupa transplantare, se poate avea in vedere administrarea unui stimulator de inradacinare precum Razormin (Razormin, 250 ml), aplicat prin udare in doza 25 ml/ 10 l apa. Acesta are rolul de a induce plantelor o dezvoltare importanta a radacinilor, precum si a masei vegetative. Se pot face doua-trei tratamente la interval de 12-14 zile intre ele.
      De asemenea, pentru a stimula refacerea frunzisului si a ajuta planta sa depaseasca perioada de stres, se poate aplica un ingrasamant foliar precum Terra-Sorb Foliar (Terra-Sorb Foliar, 100 ml), aplicat prin pulverizare in doza 25 ml/ 10 l apa. Se pot face unu-doua tratamente la interval de minim 14 zile intre ele.

      # 74741
      0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

zmeur-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Zmeur

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi