Află cine ne recomandă

4,75542 voturi
< Înapoi la Pagina Produsului

Recuperare parolă

Introduceți adresa de email. Veți primi un link pentru resetarea parolei.

Spraygard, 5 litri
Spraygard, 5 litri

Spraygard, 5 litri

Spraygard, 5 litri

Stoc epuizat

Produs indisponibil

Te rugăm să alegi unul din produsele similare afișate în pagină

Unde te găsim?

Alege orașul în care dorești să primești pachetul pentru a primi estimări de durată și cost livrare

Descriere Produs

Substanta activa: polimerul di-1-p menthene 400 g/litru  + alcool etoxilat 18%

Spraygard este un adjuvant universal ce actioneaza ca safener, dispersant, penetrant, creeaza aderenta si rezistenta la spalare. Poate fi utilizat in toate culturile agricole in amestec cu fungicidele, insecticidele si erbicidele omologate la cultura respectiva.

Caracteristici:

  • Creste puterea de penetrare a substantelor active din produsele aplicate;

  • Asigura protectie maxima impotriva spalarii solutiei de pe plante, in cazul culturilor irigate sau a ploilor intervenite la scurt timp de la aplicare (circa 30 minute dupa uscarea solutiei pe planta);

  • Imbunatateste aderenta pe suprafata plantei a produselor de uz fitosanitar (erbicide, fungicide, insecticide si regulatori de crestere cu care se utilizeaza in amestec), marind eficacitatea tratamentelor si prelungind perioada de actiune a produselor aplicate;

  • Protejeaza impotriva degradarii si volatilizarii substantelor active sub efectul razelor solare, cand tratamentele se efectueaza la temperaturi ridicate;

  • Mareste intervalul dintre tratamente reducand numarul total de aplicari pe sezon;

  • Reduce riscul aparitiei fenomenelor de fitotoxicitate la aplicarea tratamentelor cu unele erbicide sau cu amestec de mai multe produse.

Mod de actiune:

Spraygard actioneaza ca safener, dispersant si penetrant al solutiei aplicate. Imbunatateste proprietatile de umectare, mareste aderenta si usureaza penetrarea substantei active in tesuturi. 

Formeaza o pelicula fina si uniforma, ce previne inlaturarea de pe foliajul plantelor, in urma actiunii apei din precipitatii si a vantului.

Prelungeste astfel durata de activitate a produsului si creste eficacitatea acestuia, inclusiv in conditiile unor precipitatii abundente si frecvente. In zilele cu arsita, plantele sunt protejate si de efectul radiatiilor ultraviolete.

Produsul nu influenteaza in mod negativ procesele de fotosinteza si evapotranspiratie din plante.

Mod de utilizare:

Spraygard poate fi utilizat in toate culturile agricole in amestec cu fungicidele, insecticidele si erbicidele omologate la cultura respectiva.

Aplicati tratamentele impreuna cu adjuvantul Spraygard in doza de 100 ml/ha, intrucat acesta ofera protectie impotriva spalarii solutiei de ploile survenite si la numai 30 de minute de la aplicarea tratamentului. Astfel  produsul ramane pe planta, fiind amplificat efectul tratamentului si prelungita perioada de protectie.

Doza: 100 ml/ha, indiferent de cantitatea de solutie

1) In amestec cu erbicide reduce fenomenele de fitotoxicitate (in cazul erbicidelor mai putin selective pentru cultura) si protejeaza impotriva spalarii de catre ploile survenite dupa tratament. La aplicarea produselor pe baza de glifosat, se asigura o eficienta mai buna si indelungata a tratamentului.

2) In amestec cu fungicide reduce fenomenele de fitotoxicitate in situatia utilizarii unor fungicide sistemice la culturile paioase, prelungeste efectul tratamentelor cu fungicide de contact, la diverse culturi si, in mod deosebit, la cultura de cartof si protejeaza impotriva spalarii produsului de catre ploile care cad la putina vreme dupa efectuarea tratamentului.

ATENTIE !!! A nu se utiliza in amestec cu erbicidele in cultura de mazare!

3) In amestec cu insecticide extinde perioada de actiune a produselor aplicate si impiedica spalarea de catre ploi a produsului aplicat.

4) In amestec cu regulatori de crestere (pe baza de CCC) are efect penetrant si protector impotriva spalarii si determina absorbtia mai buna a produsului in planta, in conditii de temperaturi scazute la  momentul aplicarii.

Doze de aplicare:

La culturile de cereale aplicarea adjuvantului Spraygard va avea ca efecte reducerea riscului de incoltire a boabelor in spic, mentinerea indicelui Hargberg la valorile normale, dar si imbunatatirea calitatii recoltei.

Aplicati 0.4 litri/ha in 200-500 litri/ha apa, in stadiul GS 87 al dezvoltarii culturii sau cand umiditatea boabelor este in jur de 30%.

La culturile de legume, pomi si arbusti fructiferi, plante ornamentale, gazon Spraygard se poate folosi inainte de transplantare, pentru reducerea pierderilor de apa din plante sau imediat dupa transplantare.

Se prepara o solutie de concentratie 2% care poate fi administrata in doua moduri: prin pulverizare directa pe plante sau, daca acestea sunt mici, prin imersia lor in solutie.

ATENTIE !!! Nu se va aplica solutia pe radacinile plantelor.

In cazul gazonului cultivat si care urmeaza sa fie transplantat, se va aplica o cantitate de solutie de 450 litri/ha (concentratie 2% Spraygard), cu 24 de ore inainte de decopertarea benzilor de gazon. Aplicarea se mai poate face si imediat dupa amplasarea gazonului la locul definitiv.

Cultura

Doza de aplicare

Momentul aplicarii

Cereale

0.4 litri/ha

Stadiul GS 87 al dezvoltarii culturii sau cand umiditatea boabelor este in jur de 30%.

Legume, pomi si arbusti fructiferi, plante ornamentale

2%

Inainte de transplantare sau imediat dupa transplantare.

Gazon

450 litri/ha

Inainte de decopertarea benzilor de gazon sau imediat dupa amplasarea gazonului la locul definitiv.

Compatibilitate: Spraygard poate fi utilizat in tank–mix cu produse de uz fitosanitar omologate, dar si cu oligoelemente (saruri de bor, oligoelemente chelatate, cupru, fier, magneziu, micronutrienti, sulf, etc), respectand recomandarile de utilizare ale acestora. Pentru mai multa siguranta, se recomanda efectuarea unui test in prealabil.

Informații Tehnice

Producator Nufarm
Modalitate de ambalare 5 litri
Utilizatori Personal instruit, Populatie, Profesionisti
Formulare EC - concentrat emulsionabil
Valabilitate (ani) Nu
Cultura arbusti fructiferi, cereale, gazon, legume, plante ornamentale, pomi fructiferi
Substanta activa crestere alcool isodecil etoxilat, poli-1-p-mentena
Concentratie Substanta Activa 400 g/litru, 180 g/litru
Culturi bio nepotrivite
Tipuri Aplicare pulverizeaza rezidual
Tratament prevenire Nu
Tip de actiune adjuvanti

Note și păreri

Momentan nu există opinii pentru acest produs

Fii primul care își spune părerea.

×

Adaugă o părere

Cum evaluezi acest produs?

  • Adresa Email