Morcov

Un singur morcov mediu poate acoperi necesarul zilnic de vitamine si minerale (aport de vitamine si minerale ce trebuie asimilat din legume). Acesta are 25 de calorii, 6 grame de carbohidrati si 2 grame de fibre, contine si 200% din doza rocomandata de vitamina A. Morcovii contin mult betacaroten (cu cat este morcovul mai portocaliu, cu atat contine mai mult betacaroten), organismul transforma betacarotenul in vitamina A. Aceasta este foarte importanta pentru sanatate, in mod special pentru sanatatea ochilor, dar si pentru oase (ajutand la fixarea calciului), dinti si pentru sanatatea pielii.
Vizualizare 5 subiecte - 1 la 5 (din 5 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Maria Popa
  31 martie 2017
  Buna ziua , am probleme la morcovii din gradina . Anul trecut au fost mancati in pamant , retezati ... aprox. la 7 - 8 cm adancime . Observam caci se vestejesc frunzele ... o rozatoare ???
  0
  2
  Paula
  29 martie 2017
  Pt tratarea solului impotriva diversilor daunatori, la cartofi si morcov, se poate da cu force inainte de discuirea sau frezarea solului? Eventual force amestecat cu putin praf de var pt a putea imprastia uniform pulberea. Sau ce alta metoda recomandati?Multumesc.
  1
  1
  Vaduva Nita
  7 iunie 2015
  am si eu o intrebare, am observat la cultura de morcovi deasupra solului si in sol pe morcovi niste purici sau paduchi albi cu ce trebuie sa ii stropesc?va multumesc.
  1
  1
  rus
  24 aprilie 2015
  Am semănat joi 16.04 morcovi, azi e târziu sa erbicidez cu Pendigan? Nu au rasarit a fost rece și ploi... Mulțumesc
  0
  3
  dani
  14 iunie 2014
  buna ziua! nu se dezvolta prea bine cultura d emorcov ,stagneaza.radacina lunga si nu s eingroasa .a f semanat pe 10 martie si in aprilie pe 5/7 era iesit in 2 frunze.
  0
  1
Vizualizare 5 subiecte - 1 la 5 (din 5 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Legume
Morcov

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec