Viespi

Viespile de Plante specie semnalata in Romania pe tot cuprinsul tarii, dar cu impact economic deosebit in culturile de grau din sudul si estul tarii. Adultul are corpul subtire, alungit, de 8-10 mm lungime, femela fiind mai mare, iar culoarea corpului este predominant negru, cu luciu evident. Dimorfismul sexual este evident, masculul are, in general, corpul de culoare neagra.
Vizualizare 2 subiecte - 1 la 2 (din 2 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Stan Dana
  15 iunie 2018
  Buna ziua, daca puteti va rog sa ma ajutati, din nou am in ghiveci un juniper, un tuia, un chiparos si o magnolie, le am facut tratamente cu Decis de vreo trei ori, cu toate acestea sunt niste insecte, arata ca viespea usor diferite, de doua tipuri (unele sunt mai mici negru cu galben, altele sunt maricele lungi cu talia subtire), care sapa efectiv in pamantul din ghiveci, uneori vin si cu cate o captura, nu pare sa le deranjeze tipul de pamant sau planta. Totusi, pe magnolie se aseaza inclusiv pe frunze. Ea este cea mai afectata. Tot pe magnolie am vazut si fluturi albi, iar in ghiveciul ei un miriapod(?) Un tratament rapid, complet, complex pentru ele va rog mult si multumesc.
  0
  1
  Sebastian
  3 aprilie 2015
  As vrea sa cumpar de la dvs un insecticid pentru viespea prunului. Ce imi recomandati?
  0
  1
Vizualizare 2 subiecte - 1 la 2 (din 2 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar profesioniștii noștri îți vor sări în ajutor.

Post nou

Despre
Viespi

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 20 Mo.

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema