Combatere viespi la conifere si magnolie

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 15 iunie 2018 la 3:28 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #18316 Răspuns
  Stan Dana

  Buna ziua, daca puteti va rog sa ma ajutati, din nou am in ghiveci un juniper, un tuia, un chiparos si o magnolie, le am facut tratamente cu Decis de vreo trei ori, cu toate acestea sunt niste insecte, arata ca viespea usor diferite, de doua tipuri (unele sunt mai mici negru cu galben, altele sunt maricele lungi cu talia subtire), care sapa efectiv in pamantul din ghiveci, uneori vin si cu cate o captura, nu pare sa le deranjeze tipul de pamant sau planta. Totusi, pe magnolie se aseaza inclusiv pe frunze. Ea este cea mai afectata. Tot pe magnolie am vazut si fluturi albi, iar in ghiveciul ei un miriapod(?) Un tratament rapid, complet, complex pentru ele va rog mult si multumesc.

 • #18341 Răspuns
  Tom Botanistul

  Viespile din substrat nu ataca plantele. Daca doriti sa le combateti, atunci la radacina se poate aplica din nou Decis Expert (http://www.botanistii.ro/bayer-decis-expert-100-ec-2-5-ml.html), 2.5 ml dizolvati in 3 litri apa. Referitor la magnolie, trebuie depistat cu exactitate daunatorii prezenti. Eventual se poate aplica un insecticid care protejeaza plantele un timp mai indelungat, cum este Calypso (https://www.botanistii.ro/bayer-insecticid-calypso-480-sc-1-8-ml.html), 1.8 ml dizolvati in 8 litri apa.

Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">