Vezi 5 fire de răspunsuri
    • Iulia
      19 ianuarie 2022
      3 urează frunze verzi

      Yucca cu frunze lasate si ingalbenite

      Buna ziua,
      Cam de 1-2 luni am început sa observ ca planta mea Yucca nu arata ok.
      Prima oara m-am gandit ca este de la vremea de afara, sta pe hol pe Vest unde am ferestre si nu mai era asa multa lumina naturala ca înainte, avand in vedere ploile si conditiile meteo din ultima perioada.
      Apoi am mai citit ca ar avea nevoie de un ghiveci mai mare, acum 1 luna am si transplantat-o cu pământ nou si curat.
      Totusi nu observ o imbunatatire, parca frunzele sunt din ce in ce mai moi si lasate, apoi se ingalbenesc. Nu imi dau seama ce ii pot face sau care este cauza.
      Cu toate acestea, observ ca se chinuie sa supravietuiasca, dand si frunzulițe noi.
      Ma puteti ajuta, va rog, cu un sfat pentru a o salva?
      Multumesc frumos

      # 115711

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 ianuarie 2022

      Buna ziua, va rugam sa ne furnizati mai multe informatii despre conditiile mediului ambiant din incaperea respectiva, precum temperatura, umiditate, lumina. Cum se realizeaza udarea? Ghiveciul prezinta orificii de drenaj?Ati aplicat ingrasaminte?

      # 115718
      1 urează frunze verzi
    • iulia b
      20 ianuarie 2022

      Buna ziua,
      Planta este pozitionata pe hol, pe zona vestica, este lumina multa in acea zona, insa nu directa. Este plasat ghiveciul cam la 1m de geam. Udarea o fac prin turnat, nu scufundarea ghiveciului, insa are foarte multe orificii de drenaj. Nu are masca sau ceva care sa mentina umiditatea. Pamantul este schimbat de curand. Ingrasamant am aplicat de 1 luna doar, Grandiol Balcony & Pot Plant Food, insa nu observ inca o imbunatatire in afara acelor frunze noi – restul frunzelor sunt foarte moi si incovoiate.
      Temperatura este cea din casa de 20gr, iar umiditatea de 40%. Locul de pe hol era acelasi si pe timpul verii, iar pe atunci arata foarte ok planta, ma gandesc daca are legatura directa cu lumina care era mai slaba acum pe iarna.
      Multumesc pentru ajutor!

      # 115733
      0 urează frunze verzi
    • Iulia
      20 ianuarie 2022

      Am uitat sa mentionez, poate este relevant, cand am transplantat in acest ghiveci mai mare mi s-a parut ca solul desi era foarte uscat la suprafata, la radacini planta era destul de rece si umeda.
      Radacinile imi pareau foarte mici si firave, si scurte. M-am gandit initial ca poate nu a avut loc sa se dezvolte. Oare este o problema si din cauza radacinilor?
      Multumesc

      # 115734
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 ianuarie 2022

      Buna ziua, in urma informatiilor oferite, cel mai probabil simptomele sunt provocate de un stres abiotic (de exemplu, scaderea intenstitatii luminoase) precum si de operatiunea de transplantare pe care ati efectuat-o. Astfel, pentru a o ajuta sa treaca peste stresul suferit si pentru a facilita acomodarea acesteia, se recomanda administrarea unui ingrasamant natural, care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului si sprijina dezvoltarea radacinilor, precum AMN BonaVita, 500 ml. Acesta se dizolva in doza de 30 ml/10 L apa si se administreaza intr-o cantitate de apa egala cu cea folosita in mod obisnuit la udare. Se recomanda efectuarea a 2-3 tratamente la interval de 7-10 zile. Ulterior, pentru a stimula cresterea sanatoasa, este indicata administrarea cu regularitate (conform specificatiilor de pe eticheta), a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor verzi: Wuxal Ingrasamant pentru Palmieri si Plante Verzi Palmendünger, 1 litru. In ceea ce priveste udarea, este important sa-i asigurati moderat plantei cantitati suficiente de apa, pentru ca intreg substratul sa fie imbibat si implicit, toate portiunile sistemului radicular sa fie alimentate cu apa. Totodata, se recomanda ca udarile sa se efectueze atunci cand substratul este uscat in profunzime, iar surplusul de apa sa nu stagneze in farfurioara, deoarece poate determina sufocarea radacinilor si aparitia bolilor. Trebuie mentionat si faptul ca plantele nu absorb apa imediat dupa udare, ci mai intai, substratul trebuie sa se impregneze in totalitate. Daca in momentul udarii, apa traverseaza rapid substratul atunci este mai indicata udarea plantei prin scufundarea ghiveciului intr-un vas cu apa timp de aproximativ 30 min, pentru a permite saturarea completa a substratului.

      # 115742
      0 urează frunze verzi
    • iulia
      20 ianuarie 2022

      Multumesc mult pentru raspuns. Asa voi proceda, sper sa o pot salva. Intr-adevar ma ajuta sfatul, la udare apa traversa foarte rapid substratul, poate nu o udam corespunzator. De acum incolo voi scufunda ghiveciul si voi lasa mai mult timp intre udari.

      Multumesc mult!
      Zi frumoasa

      # 115754
      1 urează frunze verzi
Vezi 5 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Yucca

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi