• Acest subiect are 2 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 11 iunie 2021 la 08:52 de Octavian.
Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Octavian
      10 iunie 2021
      2 urează frunze verzi

      tuia plantata de doua luni – de ce isi schimba culoarea?

      Buna ziua,
      Am adus in gradina la mine planta din poze acum 2 luni jumatate. Am adus-o de la parintii mei, care o au de 14 ani si era verde, iar dupa o luna a inceput la exterior sa isi schimbe culoarea in maro. La interior este verde. Acum la exterior este un mix de verde inchis cu maro, iar la varfuri galben.
      Acum o luna am pus la baza ingrasamant luat din comert (Lidl).
      Ce as putea face ca sa isi revina?

      # 91750

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      10 iunie 2021

      Buna ziua, avand in vedere informatiile furnizate, cel mai probabil aceste simptome de uscare au aparut in urma stresului suferit la plantare, mai ales ca ati mentionat ca inainte de aceasta operatiune, nu prezenta portiuni uscate. In cazul coniferelor este foarte important modul in care se realizeaza plantarea, mai exact, acestea se planteaza cu balot de pamant pe radacina, iar sistemul radicular trebuie sa fie bine dezvoltat, proportional cu varsta acestuia si cu partea vegetativa. Daca sistemul radicular nu este dezvoltat corespunzator sau radacinile au fost fasonate sever, exista posibilitatea ca la o perioada de timp dupa plantare, sa inceapa sa se usuce ireversibil, fara a exista un motiv evident. Mai multe informatii despre plantarea coniferelor sunt prezentate in articolul urmator (Plantarea arborilor si arbustilor ornamentali). Avand in vedere starea actuala a plantei, nu se poate preciza exact cum va reactiona in urma transplantarii, insa, daca plantarea s-a realizat cu succes, veti observa pe parcursul acestei perioade de vegetatie. Astfel, se recomanda inlaturarea ierbii de la baza acesteia si mentinerea unei portiuni de teren fara vegetatie, bine afanata, pe toata aria radacinilor. Apoi, pentru a stimula inradacinarea, este indicata administrarea unui ingrasamant natural care sprijina si dezvoltarea radacinilor, precum AMN BonaVita, 500 ml. Se dizolva 50 ml/10 L apa si se aplica prin udare la radacina, administrandu-se plantei un volum egal cu cel utilizat pentru o udare normala cu apa.

      # 91755
      0 urează frunze verzi
      • Octavian
        11 iunie 2021

        Buna seara! Va multumesc mult pentru raspuns! Voi incerca cu Bonavita, in speranta ca isi va reveni.
        Toate cele bune!

        # 91773
        1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi