Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Rares
      11 aprilie 2020
      0 urează frunze verzi

      Tuia cu frunzis uscat si paduchi lanosi

      Buna ziua,

      Am cateva tuia in ghiveci de vreo 4 ani si le-a mers foarte bine primii 3. Anul trecut insa incepand din primavara se observa ca nu le merge bine si au inceput toate sa se usuce. Am curatat si am dus frunze la analiza am aplicat cred ca vreo 3 tipuri de tratamente pe tot parcursul verii dar dupa fiecare curatare si tratament nou apareau din nou frunze uscate.
      Pozele sunt noi, inainte sa le curat din nou ieri. Am curatat foarte bine toate exemplarele si am aplicat deocamdata ingasamanat solid in pamant.
      Sunt care se usuca din exterior spre interior, altele din interior spre exterior, pe unele am observat niste puncte albe, sunt vizible unele poze.
      In momentul de fata vreau sa le aplic doar sare amara si sa va rog sa imi recomandati niste solutii/produse si schema de tratament pentru mai multe posibile cauze si ciuperci dar si alti daunatori pentru ca am impresia ca ceva cauza a ramas neacoperita in tratamentele de anul trecut.

      Multumesc
      Rares
      Puteti sa-mi recomandati o serie de tratamente sau solutii

      # 59971

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      11 aprilie 2020

      Buna ziua, din pozele atasate se pare ca plantele au nevoie de un ghiveci mai mare pentru ca radacina sa se poata dezvolta corespunzator si sa poata sustine intreaga planta.
      Se poate utiliza un substrat de gradina precum cel de la Agro (Substrat de gradina 20 litri).
      Dupa transplantare se poate avea in vedere administrarea periodica a unui ingrasamant precum: Ingrasamant arbori si arbusti Hauert, 1 litru, conform specificatiilor din descrierea acestuia.
      De asemenea, este foarte important ca drenarea apei sa se realizeze corespunzator, deoarece coniferele sunt sensibile la stagnarea apei la nivelul radacinilor, ceea ce duce putrezirea acestora si implicit la uscarea plantei.

      Ca tratamente, este indicat sa eliminati partile uscate si sa aplicati un fungicid, precum Curzate Manox (Curzate Manox, 25 g), aplicat prin pulverizare in doza 25 g/ 10 l apa. Se recomanda efectuarea a unu-doua tratamente la interval de 5-7 zile.
      Punctele albe, cel mai probabil, sunt paduchi lanosi. La doua-trei zile dupa aplicarea primului tratament cu fungicid, este indicata aplicarea unui insecticid precum Actara (Actara 25 WG, 1.5 g), in doza 1,5 g/ 7,5 l apa sau Mavrik 2 F, 5 ml , in doza de 5 ml/10 L apa.
      La 10 – 12 zile dupa efectuarea tuturor tratamentelor, se poate administra un ingrasamant foliar pentru conifere, precum Fir Fluid, 350 ml, aplicat prin pulverizare in doza 25 ml/ 10 l apa. Pentru o dezvoltare corespunzatoare a plantelor, este indicata repetarea administrarii acestui ingrasamant pe parcursul perioadei de vegetatie.

      # 59976
      0 urează frunze verzi
    • Rares
      22 aprilie 2020

      Buna ziua,

      Multumesc pentru raspuns. Nu-mi sunt clare 2 lucruri:
      Actara – un singur tratament sau doua, tot la 5-7 zile?
      Fir Fluid – la ce interval de timp sa aplica pe toata perioada de vegetatie?
      Va multumesc

      # 59977
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 aprilie 2020

      Buna ziua, cu Actara este indicat sa se faca doua tratamente la interval de 5-7 zile intre ele, respectand intervalul de timp dintre tratamentele cu fungicid si cele cu insecticid. Fertilizarea foliara cu Fir Fluid (Fir Fluid, 350 ml) se poate repeta la doua-trei saptamani pe timpul perioadei de vegetatie.

      # 59978
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi