Vezi 7 fire de răspunsuri
    • Anghelina
      8 octombrie 2020
      1 urează frunze verzi

      tratament necesar conifere

      Buna ziua,
      Am cativa arbusti plantati care nu se simt prea bine. Am atasat cateva poze cu ei.
      Va rog ca in masura timpului sa-mi recomandati si mie un tratament pentru ei.
      Cu consideratie,
      Florin Anghelina

      # 57452

      7 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      8 octombrie 2020

      Buna ziua, cauzele uscarii foliajului la conifere sunt diverse, de aceea va rugam sa ne precizati cateva detalii despre conditiile de ingrijire a plantelor. Cat de des sunt udati arbustii? Ati identificat daunatori prezenti pe acestia? Cand au aparut simptomele, mai exact? Au fost plantati recent? Unde sunt amplasati?

      # 57456
      0 urează frunze verzi
    • anghelina
      9 octombrie 2020

      Buna ziua,
      Nu am identificat nici un fel de daunatori.
      Primul brad este plantat intr-un ghiveci langa alti brazi mai mari si mai mici.Acestora le merge foarte bine.
      Ii udam cam de 2 ori pe saptamana.
      Brazii din pozele 2 si 3 sunt plantati in pamant, la curte. Si langa ei sunt alti brazi carora le merge bine. Acestia sunt udati tot la fel…de 2 ori pe saptamana.
      Simptomele nu au aparut de foarte mult timp..sa zic maxim 2 – 3 saptamani.
      Bradul din poza 1 a mai avut aceasi problema si anul trecut, tot cam in perioada asta…
      L-am curatat de acele maronii , si daca nu ma-nsel le-am dat niste azot

      # 57457
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      9 octombrie 2020

      Buna ziua, de obicei, la conifere, uscarea si degarnisirea frunzelor de la baza plantei/din interiorul coroanei reprezinta, un proces normal, ce se datoreaza luminii care nu reuseste sa patrunda printre ramurile dese ale arborilor, insa poate fi cauzat si de alti factori, in special umiditatea excesiva, persistenta din sol, drenajul slab, care blocheaza procesele de absobtie prin anumite portiuni ale radacinii (mai ales in aceasta perioada cu precipitatii regulate). Astfel, este indicat sa curatati arbustii de portiunile afectate, deoarece nu isi vor mai reveni si sa aplicati un tratament preventiv cu un fungicid pe baza de mancozeb, precum Ridomil Gold (Ridomil Gold MZ 68 WG, 25 g), prin pulverizare pe frunze. Totodata, in cazul arbustior plantati in curte, se recomanda afanarea solului de la baza acestora si mentinerea unei portiuni de teren fara vegetatie. De asemenea, este important sa le asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul), iar solul sa se usuce aproape complet intre doua udari, pentru a permite radacinilor sa respire.
      De asemenea, este indicat sa administrati un tratament cu un ingrasamant special pentru imbunatatirea calitatii solului, ce sporeste activitatea microbiana si intensifica procesele de absorbtie la nivelul radacinilor, stimuland astfel si regenerarea plantelor: Activator Organic pentru Sol, 350 ml.

      # 57458
      0 urează frunze verzi
    • Corina Ene
      21 octombrie 2020

      Buna ziua!
      Va rog sa-mi spuneti cum pot sa treatez coniferele din poze?
      Nu stiu exact cum se numesc. Sunt putin spiralati ca si coroana

      # 57459
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      21 octombrie 2020

      Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne oferiti mai multe detalii. Cand au debutat simptomele? Ati sesizat prezenta daunatorilor, de exemplu, orificii pe ramuri, tulpina? Ati efectuat vreun tratament/administrat ingrasamant de curand? Care sunt conditiile de mediu (temperatura, umiditate)? La ce interval de timp realizati udarea? In ce mod?

      # 57464
      0 urează frunze verzi
    • Corina Ene
      22 octombrie 2020

      In zona unde s-au uscat a fost udat cam mult in primavara.
      Este o zona inconjurata de 2 alei betonate si cred ca s-a adunat mai multa apa.
      Cu ingrasamant am dat pt conifere cred ca Biopan si a venit cineva si a dat la trandafirii de langa ei cu un “ ingrasamainr” fara acordul nostru.
      Au inceput in vara 1-2 si asa cum vedeti acestia sunt uscati compilet si s-a extins partial si la cei din apropiere.

      # 57465
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 octombrie 2020

      Buna ziua, simptomele prezentate de arbustii dumneavoastra sunt asociate, in special, cu umiditatea excesiva la nivelul sistemului radicular, astfel se blocheaza anumite procese de absorbtie a nutrientilor din sol si favorizeaza dezvoltarea si aparitia bolilor.
      Asadar, se recomanda eliminarea portiunilor afectate, astfel incat arbustul sa nu mai prezinte deloc parti uscate, pentru a diminua raspandirea afectiunii. Este de preferat ca sub arbusti, sa asezati o folie atunci cand realizati aceasta operatiune, pentru a putea indeparta ulterior toate resturile vegetale rezultate si pentru a le distruge prin ardere (acestea nu trebuie sa ramana pe sol).
      Ulterior, se recomanda aplicarea a 2-3 tratamente (prin pulverizare foliara) cu fungicide specifice afectiunilor la conifere, precum Dithane M 45 (Dithane M 45, 20 g ), in doza de 20g/10 l apa sau Champ (Champ 77 WG, 20 g), in doza de 20 g/10 l apa. Este recomandata alternarea celor doua produse la intervale de 7-10 zile.
      De asemenea, este important sa le asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul), iar solul sa se usuce aproape complet intre doua udari, pentru a permite radacinilor sa respire.
      Pentru imbunatatirea calitatii solului, puteti administraun un ingrasamant special ce sporeste activitatea microbiana si intensifica procesele de absorbtie la nivelul radacinilor, stimuland astfel si regenerarea plantelor, precum cel de la Schacht (Activator Organic pentru Sol, 350 ml).
      In anul urmator, incepand din primavara si pe tot parcursul perioadei de vegetatie, este indicat sa administrati un fertilizant foliar special pentru conifere, precum Fir Fluid (Fir Fluid, 350 ml), pentru a stimula pornirea in vegetatie si cresterea sanatoasa a arborilor.

      # 57466
      0 urează frunze verzi
Vezi 7 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

conifere-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Arbori si arbusti coniferi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi