Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Dan Rata
   17 iunie 2021

   tratament molid argintiu infestat cu omizi

   Buna ziua, am un molid pitic argintiu plantat cu 3 ani in urma, ieri am observat ramuri ramase fara ace si la o privire mai atenta am vazut ca este deja infestat cu omizi. Am curatat manual arborele de omizi, in cateva transe (peste 100 de omizi ‘culese’, probabil ca inca mai sunt ramase). Vreau sa stropesc arborele cu un insecticid, ce imi recomandati? Am Mospilan si Movento, se poate folosi unul din ele sau imi recomandati altceva? Multumesc.

   #92645

   2 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   17 iunie 2021

   Buna ziua, in fotografiile atasate este prezenta omida paroasa a stejarului (Lymantria dispar). Astfel, in functie de evolutia atacului, pentru combaterea omizilor, mai indicata este efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile, cu un insecticid biologic: Antario, 100 g. Se dizolva 10 g/10 L apa si se aplica prin pulverizare foliara. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe intregul molid.
   Ulterior, la 7-10 zile de la incheierea tratamentelor, pentru a stimula cresterea sanatoasa, se recomanda aplicarea unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale coniferelor: Fir Fluid, 350 ml. Se dilueaza in doza de 25 ml/ 10 L apa si se aplica prin pulverizare foliara. In plus, aplicarea regulata a acestuia contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii acelor frunzisului.

   • Dan R
    18 iunie 2021

    Multumesc, am comandat produsele pe site-ul dv.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

tratament molid argintiu infestat cu omizi Comunitatea Botanistii
Decorative de exterior
Arbori si arbusti coniferi

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Nicolae bianca
  18 noiembrie 2021
  Ce produs sa utilizez pentru brazii uscati Comunitatea BotanistiiCe produs sa utilizez pentru brazii uscati Comunitatea BotanistiiCe produs sa utilizez pentru brazii uscati Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, detin 2 braduti in curte, iar unul dintre acestia a fost atacat grav, cred ca de niste insecte si nu poate fi salvat, insa de curand am observat ca il ataca si pe celalalt. Voi atasa fotografii pentru a ma ajuta cu indicatii in ceea ce priveste achizitionarea unui produs care sa ma ajute sa salvez bradul. Va rog sa mi comunicati cauza si solutia problemei, daca se poate.
  0
  7
  Trimite
  Apostu Alexandru
  21 octombrie 2021
  Buna ziua. Ce tratament pot folosii pentru a pregătii tuia pentru sezonul rece?
  0
  1
  Trimite
  Mihaela
  21 octombrie 2021
  De ce arata asa coniferele cu multe conuri? Comunitatea BotanistiiDe ce arata asa coniferele cu multe conuri? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua! Am un Cedru si un alt conifer care au foarte multe conuri, nu stiu daca este normal. Sunt conifere mature de 10 - 15 ani si este primul an cand ii vad asa plini de conuri. Va rog frumos sa imi spuneti daca e de bine:)
  0
  4
  Trimite
  Lore
  20 octombrie 2021
  Care este perioada propice plantarii coniferelor (laylandi, iepuper, brad). Se pot planta in lunile de iarna sau toamna tarziu? Cele in ghiveci sau si cele cu radacina deschisa. Si ce tratamente trebuie aplicate la plantare?
  1
  1
  Trimite
  Adrian Iacob
  18 octombrie 2021
  De ce au inceput sa se faca maro/galben frunzele chiparosilor? Comunitatea BotanistiiDe ce au inceput sa se faca maro/galben frunzele chiparosilor? Comunitatea BotanistiiDe ce au inceput sa se faca maro/galben frunzele chiparosilor? Comunitatea BotanistiiDe ce au inceput sa se faca maro/galben frunzele chiparosilor? Comunitatea Botanistii
  Salut, am plantat acum o luna 70 de chiparosi in gradina si toti au inceput sa se faca maro/galben la baza si maro la varf. Cu doua saptamani inainte plantasem alti 16, dar cumparati din alta parte si plantati de alta echipa, iar acesti 16 nu au nicio problema.
  1
  3
  Trimite