Vezi 5 fire de răspunsuri
    • irina
      4 mai 2020
      7 urează frunze verzi

      tratament fainare si afide trandafir

      Buna ziua. Pulteti sa imi recomandati un tratament pentru acesti trandafiri care cred ca au fainare? Se intinde cu repeziciune si mi-e teama sa nu ii pierd, In plus, am gasit si afide pe cativa dintre ei, deci daca se poate un tratament combinat pentru ambele probleme. Multumesc!

      # 72870

      6 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      4 mai 2020

      Buna ziua, acestia sunt afectati de fainare. Pentru combatere, se recomanda aplicarea tratamentelor cu Topas (Topas 100 EC, 3 ml), 3 ml/6 l apa sau Thiovit Jet (Thiovit Jet 80 WG, 1 kg), 40 g/10 l apa. De asemenea, sunt foarte importante si masurile de ingrijire, prin taierea corecta a tufelor la momentul potrivit (pentru a circula aerul), taierea si distrugerea lastarilor puternic afectati. In ceea ce priveste afidele, pentru combaterea acestora, se recomanda efectuarea tratamentelor cu insecticide precum Mavrik (Mavrik 2 F, 5 ml ) 5 ml/10 l apa sau Teppeki (Teppeki, 1.5 g), 1,5 g /10 l apa. Acestea se alterneaza. Mai exact, primul tratament se efectueaza cu Mavrik si dupa 5-7 zile se aplica Teppeki. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta. Thiovit jet fiind pe baza de sulf, nu este indicat sa il aplicati in amestec. De asemenea, atunci cand doriti sa combinati un insecticid si un fungicid, este recomandat sa cititi cu atentie eticheta produselor. De regula sunt mentionate pe ambalaj substantele incompatibile in amestec (numele substantei active sau pH-ul acesteia). Cele mai multe fungicide sunt compatibile cu insecticidele si se pot administra in amestec, dar exista si exceptii. Se recomanda efectuarea unui test de compatibilitate. Amestecati o cantitate mai mica din substantele alese si observati daca sunt compatibile din punct de vedere chimic si fizic (nu folositi amestecul daca reactioneaza intre ele, daca au loc depuneri, daca se formeaza un precipitat sau se formeaza o spuma persistenta etc.). Iar pentru a evita eventualele neplaceri datorate fitotoxicitatii, aplicati mai intai amestecul doar pe cateva plante.

      # 72874
      0 urează frunze verzi
    • irina
      5 mai 2020

      Buna ziua! Multumesc pentru raspuns. As dori o precizare pentru tratamentul pt fainare: daca am aplicat deja Topas, mai trebuie sa aplic si Thiovit Jet si daca da, la ce interval de timp?
      Multumesc

      # 72875
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      5 mai 2020

      Numarul tratamentelor depinde de evolutia bolii. Daca ati aplicat Topas si boala a fost stopata/nu ati mai sesizat simptome, nu este neaparat necesara aplicarea Thiovit Jet. Eventual, dupa 7 zile repetati tot cu Topas. In mod normal, tratamentele se efectueaza la interval de 7-10 zile. Avand in vedere ca aveti probleme cu fainarea, este recomandat sa mai aplicati Thivoit Jet pe parcursul perioadei de vegetatie, atunci cand sunt conditii favorabile instalarii fainarii.

      # 72876
      0 urează frunze verzi
    • Irina
      5 mai 2020

      Multumesc pt precizari

      # 72877
      0 urează frunze verzi
    • Cornelia
      24 mai 2021

      Buna ziua. Trandafir tea hibrid plantat în toamna într-un ghiveci. S-a dezvoltat frumos, însă acum au apărut niște insecte la baza bobocilor iar frunzele arata ușor îndoite, pătate și parca au fost mâncate de ceva, va rog sa mă ajutați cu identificare și recomandare de tratament. Menționez ca dincolo de plantare în toamna, nu am administrat nici un fel de tratament sau ingrasamant. Va mulțumesc

      # 89131
      0 urează frunze verzi
Vezi 5 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

trandafiri-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Trandafiri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi