Vezi 4 fire de răspunsuri
  • Ruxandra Maniu
   20 mai 2020

   tratament afide trandafir japonez

   Buna , ce pot folosi pt alcide la trandafirul japonez ??? L am tratat cu pokon spray luat de la o florarie dar se pare ca nu a avut nici un efect ! Multumesc

   Attachments:
   #63858

   5 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   20 mai 2020

   Buna ziua, pentru combaterea afidelor la plantele ornamentale, se recomanda efectuarea tratamentelor cu insecticide precum Faster 10 CE, 2 ml (fiole), 2 ml/6 l apa sau Teppeki, 1.5 g, 1,5 g /10 l apa. Acestea se alterneaza. Mai exact, primul tratament se efectueaza cu Faster si dupa 5-7 zile se va aplica Teppeki. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta. La cateva zile dupa incheierea tratamentelor (aproximativ 10-12 zile) este indicata aplicarea unui ingrasamant special, pentru a favoriza regenerarea plantelor, in urma stresului suferit precum Biplantol Contra X, 500 ml.
   De asemenea, pentru monitorizarea si controlul insectelor zburatoare (musculite, paduchi de plante), se recomanda folosirea unei capcane adezive Capcana Adeziva Interior Gelbsticker, set de 10. Insectele sunt atrase de culoarea hartiei si raman lipite pe adezivul special.

  • RElena
   3 noiembrie 2020

   Buna ziua, incerc sa scap (de un an) trandafirul de puricii acestia albi. Tot incercand l-am si manat. Ma puteti sfatui cum sa incerc sa il tratez?
   Multumesc

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   3 noiembrie 2020

   Acesta este afectat de musculita alba, insa, trebuie sa stiti ca este un daunator destul de dificil de combatut, iar in urma tratamentelor cu o singura substanta activa nu se vor observa efecte vizibile. Impotriva musculitei albe se aplica mai multe tratamente, la intervale de 5-7 zile, prin alternarea unor insecticide cu substante active diferite. Astfel, in functie de evolutia atacului, se recomanda efectuarea tratamentelor cu insecticide precum Mavrik (Mavrik 2 F, 5 ml ), 5 ml/10 l apa, Mospilan (Mospilan 20 SG, 3 g), 3 g/10 l apa sau Movento (Movento 100 SC, 7.5 ml), 7,5 ml/10 l apa. Solutia se pulverizeaza pe ambele parti ale frunzelor, atat pe partea inferioara cat si pe partea superioara. Inainte de aplicarea insecticidului, este indicat sa spalati cu grija frunzele cu apa (deoarece se observa ca este prezenta si fumagina, precum si pentru a mai elimina o parte din ouale acesteia), le lasati sa se usuce, apoi se poate efectua tratamentul. De asemenea, este indicata si utilizarea unei capcane adezive pentru monitorizarea si controlul acesteia, precum Impact yellow (Impact – yellow adeziv insecte) sau Capcana adeziva Farbpapier (Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier). Ulterior, la 7-10 zile de la incheierea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum Biplantol Contra X (Biplantol Contra X, 500 ml), aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor.

  • Gina Ionescu
   25 martie 2021

   Am un trandafir japonez in ghiveci. Are purici care au dus la asezarea unei substante lipicioase pe frunze. Ce tratament pot folosi ?

   • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
    25 martie 2021

    Buna ziua. Cel mai probabil va confruntati cu atacul afidelor. In acest caz, se recomanda efectuarea tratamentelor mentionate mai sus (cu produsele Faster si Teppeki) si administrarea ingrasamantului (Biplantol Contra X).

Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

tratament afide trandafir japonez Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Trandafiri japonezi

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Marian Petrica
  25 noiembrie 2021
  Trandafir japonez uscat – ce pot face sa-l salvez? Comunitatea Botanistii
  E udat la 3-4 zile, lumina indirecta are cam toata ziua. Cred ca mare greseala a fost sa-l ud cu apa in care am pus un fertilizant pt plante verzi( folosit pt toate celelalte plante). Ce-i pot face sa-l salvez? multumesc!
  0
  1
  Trimite
  Demeter Ionela
  24 noiembrie 2021
  Buna am un trandafir care a început să piardă tot mai multe frunze se îngălbenesc și cad acum incepe sa și înflorească.multumesc
  0
  1
  Trimite
  Diana Popovici
  12 octombrie 2021
  De ce se îngălbenesc frunzele trandafirului japonez si cad? Comunitatea BotanistiiDe ce se îngălbenesc frunzele trandafirului japonez si cad? Comunitatea BotanistiiDe ce se îngălbenesc frunzele trandafirului japonez si cad? Comunitatea Botanistii
  A fost ținut in aer liber pana acum o săptămâna, de când l-am pus in interior frunzele s-au îngălbenit si cad. Este udat la câteva zile apa nu este pusă in exces dar nici puțin. Nu prezintă insecte pe frunze
  0
  1
  Trimite
  Sara
  11 octombrie 2021
  Trandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea BotanistiiTrandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea BotanistiiTrandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea BotanistiiTrandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea Botanistii
  Buna ! Am un trandafir japonez/chinezesc care era super frumos, inflorea abundent pana primavara anului curent. Deodata, a inceput sa nu mai faca flori, frunzele i se ingalbenesc si cad iar varfurile ramurilor pui raman nedezvoltate si se usuca. Flori nu a mai facut. I-am schimbat substratul ( -ce e drept, e substrat simplu- i-am pus ingrasamant organic si e la fel. Nu mai stiu ce sa ii fac. Ma puteti ajuta va rog ?
  2
  3
  Trimite
  Laura Florea
  7 octombrie 2021
  De ce se răsucesc și se usucă frunzele la trandafirul japonez? Comunitatea BotanistiiDe ce se răsucesc și se usucă frunzele la trandafirul japonez? Comunitatea BotanistiiDe ce se răsucesc și se usucă frunzele la trandafirul japonez? Comunitatea BotanistiiDe ce se răsucesc și se usucă frunzele la trandafirul japonez? Comunitatea Botanistii
  Îl am de 1 an și jumătate, îl țin în bucătărie pe blat, în fața geamului să aibă lumină,a înflorit de 2 ori,dar de când l am mutat Intr un ghiveci mai mare,i se au uscat bobocii de floare și frunzele au început să se răsucească și să se usuce.Il ud când pământul e uscat la suprafață,de 2 zile l am pus din nou Intr un ghiveci mai mic.Nu știu dacă își mai revine, aș vrea să l salvez . Ajutați mă cu un sfat, vă rog , Vă mulțumesc anticipat.
  0
  5
  Trimite