• Acest subiect este gol.
Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Laura
      10 martie 2024
      2 urează frunze verzi

      Trandafiri, informatii taieri si tratamente

      Bună ziua,
      Am acest trandafir cățărator de 2 ani. Are soare direct dimineața, apoi o parte mai primește 2-3 ore de soare înainte de apus. L-am întins pe panourile de gard. Anul trecut a crescut extrem de mult, însă a avut și rugină, i-am făcut câteva tratamente cu amistar și score alternativ vara și toamna trecuta, dar tot are lastari cu frunze afectate. Ce îmi recomandați pt boală, având în vedere și venirea primăverii. Oare frunzele din lastarii care tocmai au dat vor fi și ele afectate? Despre forma lui ce părere aveți? Tocmai i-am scurtat lastarii crescuți anul trecut, iar pe unii i-am tăiat de tot fiind prea mulți.
      Mulțumesc!

      # 212503

      1 Răspuns

      Răspunde
    • DoruCunoscător
      11 martie 2024

      Buna ziua! Planta din imagini este cam aglomerata, acum neavand frunze poate nu pare aglomerata, insa in perioada de vegetatie planta se va aglomera si o sa fie susceptibila la boli si daunatori. Pentru a evita aglomerarea, este bine sa taiati toate cresterile slabe si cele care se suprapun. Eu as mai reduce si din lungimea lastarilor, pentru a stimula cresteri puternice si sanatoase. In ceea ce priveste, frunzele afectate de anul trecut, este bine sa stiti ca acestea trebuie indepartate, stranse si distruse deoarece prezinta focar de infectie. Pe langa efectuarea tratamentelor, masurile de igiena culturala (strangerea si distrugerea frunzelor) au un rol foarte important. Ca sa intariti plantele este bine sa folositi si ingrasaminte specifice pentru trandafiri. Eu foliar la trandafiri folosesc Ingrasamant Trandafiri Rosenzauber, 350 ml si radicualar Trandafiri NT, 250 ml. Sper sa va ajute si pe dvs. Mult spor la gradinarit in noul sezon!

      # 212667
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

trandafiri-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Trandafiri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi