Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Alexandru
   5 iulie 2019

   trandafir japonez ii cad frunzele

   Nu sunt in domeniul botanicii, de aia vin la voi cu rugamintea de a mi da niste sfaturi:
   Trandafirul meu japonez a început de 2 zile sa piardă frunze, se întâlnesc si pica, pe lângă asta nu a mai înflorit de ceva timp, face muguri care se usucă și cad…
   O am de 2 luni jumătate, nu i am schimbat pământul nu o dau cu ingrasamat si nu am facut tratamente.
   De udat o ud de 2 ori pe saptamana , poate ca ultima dată am cam exagerat turnandu i cam 250 mi apa…va rog sa ma ajutati pentru ca am inceput sa ma atașeze de ele..

   #63833

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   5 iulie 2019

   Buna ziua, ati mentionat ca il aveti de doua luni si nu i-ati schimbat substratul, probabil va referiti ca l-ati achizitionat asa. Trebuie sa stiti ca, cu timpul elementele nutritive ale acestuia se epuizeaza, insa caderea brusca a frunzelor si uscarea bobocilor se pot datora si altor conditii, de exemplu: scaderea sau cresterea temperaturilor, curentii de aer, mutarea acestuia, aer uscat, umiditate/lumina putina.
   Trandafirul japonez creste si infloreste bine la temperaturi de aproximativ 18-20 C iar in timpul iernii temperatura nu trebuie sa scada sub 10 C. Inflorirea acestuia depinde cel mai mult de lumina. Pentru formarea bobocilor florali are nevoie de multa lumina, daca nu, planta creste insa nu infloreste. Totusi, vara se fereste de lumina directa precum si de temperaturile ridicate ce o insotesc.
   Ceea ce puteti face este sa ii schimbati substratul, puteti opta pentru unul precum Substrat pentru plante de camera, 20 litri. Transplantarea reprezinta un stres suplimentar (vor mai cadea frunze) in mod normal se realizeaza primavara. Alegeti un ghiveci mai mare in diametru decat cel actual cu aproximativ 4-6 cm.
   Referitor la udare, nu se poate preciza un interval exact, insa intre doua udari lasati substratul (primii centimetri) sa se usuce usor.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

trandafir japonez ii cad frunzele Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Trandafiri japonezi

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Marian Petrica
  25 noiembrie 2021
  Trandafir japonez uscat – ce pot face sa-l salvez? Comunitatea Botanistii
  E udat la 3-4 zile, lumina indirecta are cam toata ziua. Cred ca mare greseala a fost sa-l ud cu apa in care am pus un fertilizant pt plante verzi( folosit pt toate celelalte plante). Ce-i pot face sa-l salvez? multumesc!
  0
  2
  Trimite
  Demeter Ionela
  24 noiembrie 2021
  Buna am un trandafir care a început să piardă tot mai multe frunze se îngălbenesc și cad acum incepe sa și înflorească.multumesc
  0
  3
  Trimite
  Diana Popovici
  12 octombrie 2021
  De ce se îngălbenesc frunzele trandafirului japonez si cad? Comunitatea BotanistiiDe ce se îngălbenesc frunzele trandafirului japonez si cad? Comunitatea BotanistiiDe ce se îngălbenesc frunzele trandafirului japonez si cad? Comunitatea Botanistii
  A fost ținut in aer liber pana acum o săptămâna, de când l-am pus in interior frunzele s-au îngălbenit si cad. Este udat la câteva zile apa nu este pusă in exces dar nici puțin. Nu prezintă insecte pe frunze
  0
  1
  Trimite
  Sara
  11 octombrie 2021
  Trandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea BotanistiiTrandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea BotanistiiTrandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea BotanistiiTrandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea Botanistii
  Buna ! Am un trandafir japonez/chinezesc care era super frumos, inflorea abundent pana primavara anului curent. Deodata, a inceput sa nu mai faca flori, frunzele i se ingalbenesc si cad iar varfurile ramurilor pui raman nedezvoltate si se usuca. Flori nu a mai facut. I-am schimbat substratul ( -ce e drept, e substrat simplu- i-am pus ingrasamant organic si e la fel. Nu mai stiu ce sa ii fac. Ma puteti ajuta va rog ?
  2
  3
  Trimite
  Laura Florea
  7 octombrie 2021
  De ce se răsucesc și se usucă frunzele la trandafirul japonez? Comunitatea BotanistiiDe ce se răsucesc și se usucă frunzele la trandafirul japonez? Comunitatea BotanistiiDe ce se răsucesc și se usucă frunzele la trandafirul japonez? Comunitatea BotanistiiDe ce se răsucesc și se usucă frunzele la trandafirul japonez? Comunitatea Botanistii
  Îl am de 1 an și jumătate, îl țin în bucătărie pe blat, în fața geamului să aibă lumină,a înflorit de 2 ori,dar de când l am mutat Intr un ghiveci mai mare,i se au uscat bobocii de floare și frunzele au început să se răsucească și să se usuce.Il ud când pământul e uscat la suprafață,de 2 zile l am pus din nou Intr un ghiveci mai mic.Nu știu dacă își mai revine, aș vrea să l salvez . Ajutați mă cu un sfat, vă rog , Vă mulțumesc anticipat.
  0
  5
  Trimite