Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Alexandru
      5 iulie 2019
      0 urează frunze verzi

      trandafir japonez ii cad frunzele

      Nu sunt in domeniul botanicii, de aia vin la voi cu rugamintea de a mi da niste sfaturi:
      Trandafirul meu japonez a început de 2 zile sa piardă frunze, se întâlnesc si pica, pe lângă asta nu a mai înflorit de ceva timp, face muguri care se usucă și cad…
      O am de 2 luni jumătate, nu i am schimbat pământul nu o dau cu ingrasamat si nu am facut tratamente.
      De udat o ud de 2 ori pe saptamana , poate ca ultima dată am cam exagerat turnandu i cam 250 mi apa…va rog sa ma ajutati pentru ca am inceput sa ma atașeze de ele..

      # 63833

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      5 iulie 2019

      Buna ziua, ati mentionat ca il aveti de doua luni si nu i-ati schimbat substratul, probabil va referiti ca l-ati achizitionat asa. Trebuie sa stiti ca, cu timpul elementele nutritive ale acestuia se epuizeaza, insa caderea brusca a frunzelor si uscarea bobocilor se pot datora si altor conditii, de exemplu: scaderea sau cresterea temperaturilor, curentii de aer, mutarea acestuia, aer uscat, umiditate/lumina putina.
      Trandafirul japonez creste si infloreste bine la temperaturi de aproximativ 18-20 C iar in timpul iernii temperatura nu trebuie sa scada sub 10 C. Inflorirea acestuia depinde cel mai mult de lumina. Pentru formarea bobocilor florali are nevoie de multa lumina, daca nu, planta creste insa nu infloreste. Totusi, vara se fereste de lumina directa precum si de temperaturile ridicate ce o insotesc.
      Ceea ce puteti face este sa ii schimbati substratul, puteti opta pentru unul precum Substrat pentru plante de camera, 20 litri. Transplantarea reprezinta un stres suplimentar (vor mai cadea frunze) in mod normal se realizeaza primavara. Alegeti un ghiveci mai mare in diametru decat cel actual cu aproximativ 4-6 cm.
      Referitor la udare, nu se poate preciza un interval exact, insa intre doua udari lasati substratul (primii centimetri) sa se usuce usor.

      # 63837
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Trandafir chinezesc

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi