Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Samira Sarah Natour
   23 septembrie 2020
   2 urează frunze verzi

   schefflera cu paduchi lanosi

   Bună ziua, am achiziționat o Schefflera sâmbătă și mi-a atras atenția aseară că micile floricele care au crescut au căzut negre 🙁 plus ceva ce seamănă a făină…. poate un mic intrus? Aseară am aplicat spray cu apă și Mospilan – ce am avut în casă – și azi dimineață, însă văd că punctele cu făină s-au înmulțit. Am atașat fotografii, poate mă puteți sfătui ce anume să fac pentru a o salva. Menționez că o țin la soare, într-o cameră călduroasă, însă am luat-o cu pământul cam ud… oare s-o schimb cu ocazia asta?

   #69222

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   23 septembrie 2020

   Buna ziua, Schefflera din imagini este atacata de paduchi lanosi. Impotriva acestui daunator este indicat sa efectuati tratamente cu insecticide precum Movento 100 SC (Movento 100 SC, 7.5 ml), in doza de 7,5 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara sau Mospilan 20 SG (Mospilan 20 SG, 3 g), in doza de 3 g/10 L apa, aplicat prin pulverizare. Se pot efectua unu-doua tratamente la interval de 5-7 zile intre ele, precum si alternarea produselor. De exemplu, daca primul tratament il efectuati cu Mospilan, urmatorul tratament il puteti efectua cu Movento, la 5-7 zile fata de primul.
   La 7-10 zile dupa efectuarea tratamentelor, se poate aplica un ingrasamant foliar cu efect de regenerare si intarire a plantelor, precum Biplantol Vital (Vital NT, 250 ml), aplicat prin pulverizare pe frunze in doza 20 ml/ 1 l apa. Aplicarile se pot repeta la aproximativ doua-trei saptamani.
   De asemenea, pentru o dezvoltare corespunzaoare a plantei este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice. Mai multe informatii puteti gasi pe blogul nostru –https://www.botanistii.ro/blog/sfaturi-ingrijire-cultivare-schefflera/

   #69226
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Schefflera

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi