Rhododendron cu frunzele maronii

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 25 septembrie 2017 la 3:21 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #15631 Răspuns
  Anca

  Nu stiu ce s-a întâmplat dar de 2 saptamani frunzele plantei au început să fie maronii. Ce s-a intamplat?

 • #15676 Răspuns
  Tom Botanistul

  Ati mutat planta recent? O aveti de mult timp sau este recent achizitionata? Avand in vedere ca in ultima perioada teperaturile au scazut si ziua s-a micsorat, plantele utilizeaza o cantitate mai mica de apa si exista tendinta sa administram aceeasi cantitate folosita ca pana acum. Verificati substratul plantei sa vedeti daca este prea umed. Observ ca tineti ghiveciul plantei intr-un alt vas. Sa aveti grija ca dupa udare excesul de apa sa fie eliminat, altfel, excesul de umiditate poate crea usor probleme plantei. Pentru a ajuta planta sa depaseasca mai usor aceasta perioada de stres si trecere de la un sezon la altul, se poate aplica un tratament foliar cu Amalgerol (http://www.botanistii.ro/amalgerol-100-ml.html) in doza de 5 ml la un litru de apa. Tratamentul se poate aplica la toate plantele, nu doar la Rhododendron.
  Asteptam raspunsul dumneavoastra referitor la intrebarile adresate.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">