Vezi 4 fire de răspunsuri
  • Alexandra
   17 iunie 2016

   Regina noptii si busuioc atacate de insecte

   Buna ziua,

   Am o jardiniera cu regina noptii, petunii si un ghiveci de busuioc care au fost acoperite recent de niste insecte mici albe, asemanatoare unor scame. In cateva zile majoritatea florilor si busuiocul s-au ofilit si uscat. Ce as putea sa fac pentru a salva florile ramase?
   Multumesc!

   Attachments:
   #73124

   5 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   17 iunie 2016

   Puteti aplica insecticide cum ar fi Mospilan (Mospilan 20 SG, 1.5 g) sau Actara (Actara 25 WG, 1.5 g). Un plic se dizolva in 5-6 l de apa si se pulverizeaza pe plante, aplicand pe ambele parti ale frunzelor.

  • Alexandra
   22 iunie 2016

   Multumesc pentru raspuns, e posibil sa comand si in Franta produsele? Si de asemenea, pot sa aplic acelasi insecticid si pe plante aromatice destinate alimentatiei?

   • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
    22 iunie 2016

    Desigur, produsele disponibile pe site pot fi trimise si in Franta. Pentru aplicarea la plante aromatice puteti opta pentru un insecticid bio cum ar fi Laser (Laser 240 SC, 20 ml).

  • zaharia cristina
   2 august 2016

   Buna ziua. In urma cu cateva zile, am observat pe Regina Noptii ( pe care o tin in jardiniera), niste pureci mici albi…I-am spalat imediat frunzele,insa azi dimineata am gasit-o distrusa ! Va atasez foto,cu rugamintea sa ma ajutati. Multumesc

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   2 august 2016

   Erau purici sau larve de fluturi, adica omizi? Daca au fost curatati complet daunatorii, se pot efectua tratamente prevenitive cu insecticide cum ar fi Affirm (Affirm, 15 g). Apoi, pentru refacere, se pot administra ingrasaminte cum ar fi Vitality Komplex (Vitality komplex, 500 ml).

Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Regina noptii si busuioc atacate de insecte Comunitatea Botanistii
Flori de gradina
Flori de gradina

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Claudia
  8 august 2021
  De ce frunzele de hortensie se usuca? Comunitatea BotanistiiDe ce frunzele de hortensie se usuca? Comunitatea Botanistii
  Hortensia sta la umbra si este udata zilnic cu apa filtrata.Am doua hortensii una in ghiveci ceramic si una in ghiveci de plastic si cea mai afectata este cea in ghiveci de plastic.Este a treia oara in care incerc sa aclimatizez hortensii si nu stiu unde gresesc.Acestea au deja 2 luni de cand sunt la mine si vor muri si ele asa cum au murit celelalte.
  0
  3
  Trimite
  Cozmina
  27 iulie 2021
  Este in vază cu pământ de cumpărat, are foarte multă lumină, este udata corespunzator.
  0
  1
  Trimite
  Cristian
  17 iulie 2021
  De ce frunzele de canna indica se usuca si se rasucesc ca in imagine? Comunitatea BotanistiiDe ce frunzele de canna indica se usuca si se rasucesc ca in imagine? Comunitatea Botanistii
  Plantele sunt crescute din seminte si sunt cam inghesuite in ghiveci. Le ud cu apa cu ingrasaminte conform prospectului. Multumesc.
  0
  3
  Trimite
  Mirela
  14 iunie 2021
  cum sa ajut florile “Frumoasa zilei” sa isi revina? Comunitatea Botanistiicum sa ajut florile “Frumoasa zilei” sa isi revina? Comunitatea Botanistii
  Bună seara, Am semănat în această primăvară, pentru prima dată, semințe de flori "Frumoasa zilei". Sunt plasate lângă un gard, o zonă unde au soare doar de dimineața până pe la ora 13-14, în rest e umbră. Au răsărit, dar de câteva zile am observat că frunzele sunt încovoiate. Aseară le-am stropit cu topsin+dithane+mospilan. Nu am observat nicio insectă sau păduche pe frunze, nu sunt pete. Precizez că în grădină sunt multe furnici de care încerc să scap și nu reușesc. Poate puteți să mă ajutați și în acest sens. Vă mulțumesc.
  0
  1
  Trimite
  Raluca Becheru
  31 mai 2021
  De ce se usuca aceste margarete? Este mucegai? Comunitatea BotanistiiDe ce se usuca aceste margarete? Este mucegai? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua! Am cateva margarete in ghiveci in exterior. Crengutele din interiorul tufei au inceput sa se usuce. Am observat schimbarea dupa ultimele ploi. Poate fi mucegai de la umezeala? Multumesc
  0
  3
  Trimite