Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Cristina B
      9 octombrie 2018
      0 urează frunze verzi

      ramuri uscate tuia

      Buna ziua. In primavara anului acesta am plantat 24 de tuia. au fost foarte frumosi pana la sfarsitul verii cand doi dintre ei s-au uscat efectiv iar ceilorlati au inceput sa li se usuce frunzele de la varfuri catre interiori. Unii dintre ei au varfurile innegrite. Deasemeni au aparut pe ei si paianjeni. I-am stropit de 2 ori la interval de 7 zile cu champ. As dori sa ma ajutati cu un tratament viitor. Pomii au fost udati regulat prin sistem prin picurare insa am observat ca solul nu este bine drenat . Va multumesc

      # 59684

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      9 octombrie 2018

      Ne puteti atasa va rugam cateva poze? De asemenea, ne puteti preciza cand ati efectuat ultimul tratament? Ati eliminat partile uscate/afectate inainte de aplicarea tratamentului? Ati administrat ingrasaminte? Daca da, in ce doza si cand le-ati aplicat? Ati sesizat prezenta daunatorilor, a orificiilor pe tulpina? Multumim

      # 59685
      0 urează frunze verzi
    • cristina
      11 octombrie 2018

      Buna ziua. Nu am eliminat inainte de tratament crengile afectate. Ultima stropire am facut -o acum 3 saptamani. Intre timp crengile afectate s-au ingalbenit de tot. Nu am administrat deloc ingrasaminte. Singurii daunatori pe care i-am observat pe plante sunt paianjenii.
      Va multumesc.

      # 59686
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      11 octombrie 2018

      Ingalbenirea/uscarea ramurilor la tuia poate aparea din diverse cauze: la interior poate fi un fenomen natural din cauza faptului ca nu patrunde lumina sau poate fi semnul unei boli. De asemenea, brunificarea varfului ramurilor poate reprezenta o deficenta de magneziu.
      In una dintre poze se pot observa ramuri negre la baza unei plante. Acestea se pot datora stresului provocat de conditiile de mediu/ingrijire: schimbari de temperatura, excesul de umiditate, seceta sau din cauza urinei animalelor de companie (de exemplu cainii).
      Inainte de efectuarea tratamentelor, un pas foarte important il reprezinta eliminarea partilor afectate/uscate (ati specificat ca nu ati facut acest lucru). Acestea trebuie taiate astfel incat arbustul sa nu mai prezinte deloc parti uscate (se scutura bine tufele). Se indeparteaza si se distrug prin ardere deoarece pot fi purtatoare ale ciupercii. Dupa eliminarea partilor afectate se pot efectua 2-3 tratamente, la intervale de 7-10 zile, alternand 2 fungicide precum Funguran (Funguran OH 50 WP, 30 g) in doza de 30 de grame la 10 litri apa si Dithane (Dithane M 45, 20 g ) in doza de 20 de grame la 10 litri apa. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta. Tratamentele se efectueaza in zile fara precipitatii, fara conditii de ceata si cu temperaturi ce nu scad sub 6 C.
      Coniferele au nevoie de terenuri fertile, reavene, bine drenate. Pentru evitarea instalarii unei boli este indicat sa asigurati o umiditate corespunzatoare (apa sa nu balteasca), sa evitati excesul, iar radacinile sa aiba timp sa respire intre doua udari.
      Daca ati sesizat doar prezenta paianjenului (panza din fotografii), acesta nu este daunator.
      Pentru corectarea eventualelor deficente, se poate aplica din primavara (dupa 15 aprilie), un ingrasamant special pentru conifere, precum cel de la Hauert (Ingrasamant conifere si arbusti decorativi Hauert, 1 kg).

      # 59691
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi