programul de tratament si fertilizari la cultura de arde gras

Acest subiect conține 10 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 31 mai 2015 la 9:22 am.

 • Autor
  Mesaje
 • 10 Răspunsuri
 • #2650 Răspuns
  viorica bulzan

  va rog sa ma ajutati cu programul de tratament si fertilizari la cultura de arde gras. mentionez ca am cultivat 150 mp si sunt la inceput de drum.

 • #2652 Răspuns
  Tom Botanistul

  Pentru inceput, puteti efectua tratamente preventive cu fungicide cum ar fi Dithane (http://www.botanistii.ro/dowagro-dithane-m-45.html) iar ca insecticid puteti folosi Mospilan (http://www.botanistii.ro/nipponsoda-mospilan-20-sg.html).
  Calendarul complet al tratamentelor pentru cultura ardeiului il puteti gasi accesand http://www.botanistii.ro/blog/calendarul-tratamentelor-ardei/ .

 • #3105 Răspuns
  Constandes Neculai

  Incerc sa cultiv de mai multi ani ardei(grasi,gogosari,capia.Nu am reusit niciodata sa obtin o cultura care sa ma satisfaca.Anul acesta am plantat numai ardei gras si gogosari.Am respectat distanta deintre rinduri si pe rind Dupa doua saptamini Am facut ofertilizare cu ingrasamint lichid. Dupa alte zece zile am facut o fertilizare cu ingrasamint de pasare (macerat trimp de doua zile)Am asigurat prasile necesare.Udarea o fac prin picurare la doua zile. Printre plante am pus paie .Plantele nu se dezvolta normal .Frunzele nu sunt de un verde inchisci au ma degraba culoarea spre galben.Nu am depistat daunatori si nici urme de vreo boala. Ce sa fie .Ce sa fie? Va rog un sfat.

  • #3106 Răspuns
   Tom Botanistul

   frunzele ardeilor se mai pot ingalbeni in momentul in care sunt udati excesiv. Umezeala crescuta de la radacini duce la putrezirea acestora, iar primele semne aparute sunt ingalbenirea frunzelor. De asemenea, umezeala crescuta duce si la aparitia bolilor cum ar fi mana, ofilirea frunzelor etc. In acest moment, puteti efectua tratamente preventive cu fungicide ca Topsin (http://www.botanistii.ro/nippon-topsin-70-wdg.html) sau Dithane (http://www.botanistii.ro/dowagro-dithane-m-45.html).

   • #3787 Răspuns
    Constandes Neculai

    Multumesc mult pentru sfatul dat .Se pare ca aveti dreptate . Am udat prea mult din cauza secetei prelungite La noi in zona nu a plouat de la sfarsitul lunii Martie.Voi reduce udatul ardeilor.Felicitari pentru tot ce faceti pentru amatorii in legumucultura.Cind va fi cazul voi mai apela la dv.O sa va informez in legatura cu cultura mea de ardei.

   • #3788 Răspuns
    Constandes Neculai

    Am intrat in normal cu ardeii.A aparut un alt necaz.Cultura de tomate a pornit foarte bine Rasadul l-am produs singur. Primele doua etaje au fructificat bine La celelalte etaje superioare toate florile au avortat.Sa fie vorba de virusarea tomatelor? Unele frunze sunt usor rasucite la baza plantei. in zona inflorescentelor totul se pare ca este normal numai canu apar fructe ci se usuca .Ce sa fie si daca exista vreo solutie?

 • #3343 Răspuns
  ionut bucur

  as dori sfaturi cu privire la infiintarea unei culturi de gogosari. multumesc

 • #4255 Răspuns
  tudor stefan

  ce ingrasamant solubil se foloseste la ardei si in ce perioade?

 • #4304 Răspuns
  Tom Botanistul

  Se pot aplica ingrasaminte foliare cum ar fi Cropmax (http://www.botanistii.ro/holland-cropmax.html) sau Bionat (http://www.botanistii.ro/bionat-plus.html). Acestea pot fi aplicate pe toata perioada de vegetatie (exceptand polenizarea) o data la 2 saptamani. Perioada de pauza de la aplicarea ingrasamantului si pana la recoltare este de 10-14 zile.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">