Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Dan
      25 iulie 2018
      3 urează frunze verzi

      Probleme tuia dupa plantare

      Buna ziua
      Am achizitionat aprox 70 tuia cu inaltimea de 2 – 3m. Plantarea lor s-a facut cu pamantul din care au fost scosi dar fara udare suplimentara. Terenul in care i-am plantat este amestecat cu pietris. Dupa aprox 2 saptamani de la plantare, au aparut primele semne de uscare la aprox 10 dintre ei si se pare ca numarul celor afectati creste. Nu am folosit nimic alceva decat apa. De la plantarea lor i-am udat de 3 ori dupa-amiaza cu furtunul inclusiv in totalitate (in perioada aceasta timpul a fost destul de ploios). De 2-3 zile este in functiune un sistem de picurare. Ce ar trebui sa fac pentru a opri uscarea lor?

      # 59618

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      25 iulie 2018

      Buna ziua, udarea in momentul plantarii este esentiala. Procesul de uscare este ireversibil, o udare suplimentara acum, nu compenseaza lipsa apei din momentul plantarii. La fel de daunator este si excesul de apa. Daca ploile continua, opriti sistemul de irigare. Curatati ramurile uscate si incercati cu Amalgerol, foliar 100 ml/10 apa si radicular 10-20 ml/10 l apa (Amalgerol, 100 ml). Amalgerol este un produs natural ce stimuleaza cresterea plantelor. Repetati tratamentul la 10-14 zile. Evitati udarea plantelor pe frunze in timpul zilei, ideal ar fi sa le udati dimineata.

      # 59623
      0 urează frunze verzi
    • Mircea Gligan
      19 octombrie 2018

      Buna ziua. Am plantat de vreo 2 saptamani 48 de Leylandii de circa 80 cm. Plantele au fost plantate cu pamantul din ghivecele de 2l in care au venit. La plantare le-am udat mult si am adaugat compost la pamantul introdus in gropi pe langa cel al plantelor. La inceput le-am udat in fiecare seara, dar am observat ca dupa udare, in dimineata urmatoare, multe plante arata asa. Am rarit udarile la 2 zile, apoi la 3. Le ud seara, cu multa apa. De fiecare data dupa udare se „pleostesc” iar dupa 2-3 zile multe dintre ele isi revin si sunt din nou drepte. Am observat ca vreo 3 bucati unde solul e mai nisipos – a fost depozitat nisip acolo, sunt mai ok. O parte dintre ele se afla sub 2 nuci imensi. Afecteaza nucii tuia? Cu cata apa trebuie udate si cat de des? Multumesc mult.

      # 59624
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      19 octombrie 2018

      Coniferele prefera soluri reavene, fertile, bine drenate.
      In mod normal, la plantare, pe fundul gropii se pune un strat de nisip si pietris pentru a se asigura un bun drenaj. Ati mentionat ca se dezvolta cel mai bine, plantele care au si acest strat de nisip, tocmai pentru ca se asigura un bun drenaj. Nu se poate preciza un volum exact de apa ce trebuie folosit la udare, insa aceasta nu trebuie sa balteasca, iar radacinile trebuie sa aiba timp sa respire intre doua udari.
      In ceea ce priveste nucul, acesta elibereaza si acumuleaza in solul din jurul lui, substante ce inhiba cresterea altor plante. Substanta poarta denumirea de juglona si este secretata atat de frunze cat si de radacini. Cele mai sensibile specii sunt marul, cartoful si tomatele. Avand in vedere aceste detalii este greu de precizat daca acestia vor fi afectati sau nu, intrucat acest lucru depinde de sensibilitatea lor si de distanta la care au fost plantati. Toamna este indicat sa adunati frunzele cazute si sa le distrugeti prin ardere. Acesta nu trebuie compostate si nu se vor incorpora in sol.
      De asemenea, udarea trebuie sa se realizeze la radacina, trebuie evitata stropirea plantelor pe frunze (nu ati specificat cum se realizeaza), mai ales in timpul zilei si trebuie evitat excesul, deoarece si acesta poate fi daunator.

      # 59625
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi