Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Cristian
      2 noiembrie 2020
      0 urează frunze verzi

      portiuni ramuri uscate tuia

      Buna ziua!
      Mi-au fost plantati in Aprilie aprox 40 de tuia, gard verde. Au fost adusi cu radacinile cu pamant, in saci de iuta si plantati ca atare, fara a se inlatura sacul. Sunt plantati in soare, orientare spre Nord, langa un gard cu baza de ciment si plasa de Buzau. La momentul plantarii le-am administrat ingrasamant special pentru conifere luat din Dedeman (nu mai tin minte exact firma). Undeva peste vara, am stropit gradina (gazon) si pe ei cu un cocktail de fungicid, ingrasamant si insecticid (am respectat cotele de dilutie). In Oct le-am mai administrat un rand de ingrasamant.
      Udarea se fave prin picurare: pe vara de 2 ori pe zi, acum o data pe zi sau la cateva zile.
      Acum vreo luna (cand au inceput sa se usuce destul de accelerat), am taiat ramurile uscate, i-am scuturat pe interior, am aruncat partile mari (dar acele mici cazute am ramas pe sol), dar nu le-am ars asa cum observ ca se recomanda.
      Cam acesta este povestea lor.
      Am rugamintea de a-mi recomanda o solutie pentru ei. De exemplu, am fost plecati saptamana aceasta, nu au fost udati in afara ploii, si observ o degradare accentuata a starii lor. De asemenea, sa-mi precizati daca oferiti solutii de consultanta sau intretinere in mod direct.
      Mulțumesc

      # 60559

      6 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 noiembrie 2020

      Buna ziua, pentru a diminua raspandirea afectiunilor, in primul rand, se recomanda eliminarea tuturor ramurilor afectate, astfel incat arborii sa nu mai prezinte deloc parti uscate (se scutura bine tufele). Este recomandat ca sub arbori sa asezati o folie atunci cand realizati aceasta operatiune, pentru a putea indeparta ulterior toate resturile vegetale rezultate si pentru a le distruge prin ardere (acestea nu trebuie sa ramana pe sol). Ulterior, puteti aplica un tratament preventiv cu un fungicid pe baza de cupru, precum Coppermax (Coppermax, 30 g), prin pulverizare pe frunze.
      De asemenea, avand in vedere ca la conifere, simptomele respective sunt provocate de cele mai multe ori de umiditatea excesiva, persistenta din sol si drenajul slab, care blocheaza procesele de absobtie prin anumite portiuni ale radacinii, se recomanda afanarea solului de la baza acestora si mentinerea unei portiuni de teren fara vegetatie. Totodata, este important sa le asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul), iar solul sa se usuce aproape complet intre doua udari, pentru a permite radacinilor sa respire.
      Momentan, avand in vedere ca plantele vor intra in perioada de repaus vegetativ (inclusiv coniferele), puteti aplica o ultima fertilizare cu un ingrasamant ce imbunatateste calitatea solului si sporeste activitatea radacinilor: Activator Organic pentru Sol, 350 ml. In anul urmator, incepand din primavara este indicat sa aplicati un ingrasamant foliar special pentru conifere (Fir Fluid, 350 ml), pentru a preveni brunificarea frunzisului si a le asigura o crestere sanatoasa.

      # 60564
      0 urează frunze verzi
      • Cristian
        3 noiembrie 2020

        Buna ziua! Multumesc frumos pentru raspuns. Sa inteleg ca ar trebui sa inlatur toate ramurelele uscate? Acele sau partile uscate din interiorul copacilor trebuiesc si acelea indepartate? Imi puteti recomanda cam cate plicuri de Coppermax, 30 g mi-ar trebui pentru cei 40 de copacei? La fel si pentru ingrasamantul recomandat.
        Afanarea se face prin saparea/ intoarcerea pamantului din jurul lor?

        # 60565
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          3 noiembrie 2020

          Buna ziua, se recomanda inlaturarea tuturor ramurilor/portiunilor afectate, deoarece nu isi vor mai reveni. Cat despre cantitatea de produs necesara, aceasta nu se poate stabili, deoarece depinde de talia arborilor, desimea coroanei, echipamentul de aplicare, marimea duzei etc. De asemenea, afanarea se refera la saparea solului de la baza plantelor, pe toata aria pe care se pot extinde radacinile.

          # 60566
          0 urează frunze verzi
          • Cristian
            4 noiembrie 2020

            Multumesc.

            # 60567
            0 urează frunze verzi
      • Sterian
        6 noiembrie 2020

        Bună ziua,
        Va rog sa ma ajutați și pe mine!
        Am dat cupru, zeama bordeleza si…..nici un rezultat.
        Multumesc!

        # 60568
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          6 noiembrie 2020

          Buna ziua, va rugam sa ne mentionati mai multe informatii despre planta dumneavoastra si tratamentele aplicate. Cand au aparut simptomele? Cate tratamente ati aplicat? La ce interval? Cand ati aplicat tratamentele, mai exact? Ati curatat planta de portiunile afectate inainte de aplicarea solutiei? Cat de des este udat arbustul? Cum ati aplicat tratamentele?

          # 60571
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi